No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Rim. Sobota: Z časti poslaneckých odmien nové sedačky v divadelnej sále napokon nebudú

9. marca 2022 | | |  | 
Divadelná sála domu kultúry.

RIMAVSKÁ SOBOTA – Mestskí poslanci sa minulý rok vzdali časti svojich poslaneckých odmien. Dokopy išlo o sumu približne 37-tisíc eur. Žiadali mesto, aby za tieto financie vymenili časť sedačiek v divadelnej sále domu kultúry. Takáto čiastočná rekonštrukcia sa ale konať nebude.

40-ročné sedačky v divadelnej sále nepatria práve k tým pohodlným. Aspoň čiastočne chceli miestni poslanci tento problém vyriešiť. „Platy sme si znížili o 50 percent. Chceme, aby boli financie účelne využité, aby sa neprejedli. Určili sme, aby sa použili na výmenu časti sedačiek v MsKS,“ vysvetlil vtedy poslanec Roman Vaľo.

Článok pokračuje pod reklamou


Plán sa ale zmenil. Ako odznelo sa uplynulom zasadnutí mestského zastupiteľstva, v divadelnej sále domu kultúry je 461 sedadiel. Financie, ktoré boli určené na výmenu sedadiel, by stačili maximálne na 5 radov. Navyše, mesto sa na jeseň minulého roka zapojilo do výzvy na rekonštrukciu celej sály. Či financie získa, zatiaľ nie je známe.

„V prípade, že naša žiadosť nebude podporená, čiastka 37 700 eur, ktorá bola poslancami navrhnutá na opravu sedadiel v DS DK, bude použitá z rezervného fondu (po ukončení účtovného auditu) na rekonštrukciu osvetlenia v DS,“ uvádza sa v materiáloch predložených do mestského zastupiteľstva.

„My sme sa vzdávali odmeny v prospech toho, že chceme ľuďom čosi dať, z čoho by mali úžitok,“ povedal poslanec Ivan Hazucha s tým, že výmenu sedadiel považuje za dôležitejšiu ako výmenu osvetlenia.

Podľa poslanca Jozefa Tótha by si mali pri takýchto rozhodnutiach dávať ciele, ktoré dokážu aj splniť. Uviedol napríklad výmenu kúrenia v jednej z materských škôl, alebo iné jednoduchšie opravy, ktoré môžu byť z vyčlenených peňazí celé pokryté.

Ak by bolo mesto vo výzve, do ktorej sa zapojilo, úspešné, vynoviť by sa mali sedačky, podlaha a osvetlenie v hodnote približne 200-tisíc eur.

NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross