No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Rim. Sobota: Zoskupenie Andrea Bučko trio si na Sobotskom jazztivale podmanilo domáce publikum

RIMAVSKÁ SOBOTA – Na druhom koncerte štvrtého ročníka Sobotského jazztivalu sa pred rimavskosobotské publikum postavilo zoskupenie Andrea Bučko trio. Piatkový večer sa tak na nádvorí Čierneho orla niesol nielen na vlne jazzu. Jej hudba v sebe totiž mieša aj žánre ako pop, soul či folk.

Nevšedné trio v zložení Andrea Bučko / spev a klavír, Mária Kmeťková / harfa a Pavol Bereza / gitara ulahodilo svojmu publiku niekoľkými piesňami. Ako povedala speváčka Andrea Bučko, koncert v Rimavskej Sobote bol pre nich v tomto zložení prvým po covidovej pauze.

Článok pokračuje pod reklamou



"Veľmi sa teším z pozvania do Rimavskej Soboty. Hrala som tu prvýkrát, veľmi ma potešilo, že ľudia prišli a boli veľmi vďačné publikum. Hralo sa nám veľmi dobre," zhodnotila Andrea Bučko. Na koncerte odspievala niekoľko jej známych piesní, a to nielen v slovenčine, ale aj v angličtine či francúzštine.

Ako však ďalej prezradila, všetky má rada rovnako. "Je ťažké hodnotiť vlastné piesne, akoby som si mala vyberať medzi svojimi deťmi. Každá vznikla v nejakom období a má svoje čaro. Ale je pravda, že sú obdobia, keď niektoré hrávam radšej," povedala speváčka s tým, že to závisí nielen od kondície jej hlasu, ale aj od toho, čo práve prežíva v osobnom živote.

Jej piesne vyvolávajú v poslucháčoch široké spektrum pocitov – niektoré sú plné lásky, z ďalších cítiť sklamanie, iné sršia optimizmom či radosťou. "Už sa mi stalo, že pieseň, ktorú som napísala pred desiatimi rokmi, sa mi vrátila späť v tomto období, viem ju prežiť inak a vidím v nej väčšiu hĺbku ako vtedy. A zrazu sa stane opäť mojou obľúbenou. Naopak, mám aj piesne, ktoré som zložila nedávno, ale už ich neprežívam a ani nemám chuť ich hrať," porovnala Andrea Bučko, ktorej už túto jeseň vyjde nový sólový album.

Milovníci jej hlasu na ňom nájdu až osem slovenských piesní. "Nie je to u mňa bežné, väčšinou som skladala v angličtine alebo vo francúzštine. Tie budú teraz na albume v menšine. Uvidíme, aká bude situácia s covidom, ale veľmi rada by som s ním pocestovala po Slovensku," prezradila speváčka. Album je podľa jej slov o tom, ako prežiť lásku v čase hrozby konfliktov.

Novinku má aj s herečkou Dominikou Kavaschovou. Minulý rok im vyšiel album Morena, budúci mesiac sa ich fanúšikovia môžu tešiť na novú pieseň. "Chystáme jeden letný hit, teraz jej ale, samozrejme, dávam oddych. Venuje sa iným povinnostiam. Pieseň bude na novom albume, ale ten určite do roka ešte netreba očakávať."

Andreu Bučko cez leto čakajú ešte aj ďalšie koncerty, a to po celom Slovensku. "Určite však rada prídem znova aj do Rimavskej Soboty," povedala na záver speváčka a klaviristka.

https://www.facebook.com/Rimava.sk/videos/355095425963179

Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross