No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Rimavská Sobota bude mať Zoznam pamätihodností mesta

13. decembra 2022 | | |  | 

RIMAVSKÁ SOBOTA – Mesto Rimavská Sobota bude mať Zoznam pamätihodností mesta. Ako prvá bola do neho zapísaná budova Domu kultúry. Dôvodom je následná možnosť uchádzať sa o dotáciu na jej rekonštrukciu.

Zoznam sa skladá z troch častí: zoznam hmotných nehnuteľných pamätihodností obce, zoznam hmotných hnuteľných pamätihodností obce a zoznam nehmotných pamätihodností obce. Dom kultúry bol zapísaný do prvej menovanej. Na včerajšom zasadnutí mestského zastupiteľstva to odsúhlasili poslanci.

Článok pokračuje pod reklamou


"Mesto Rimavská Sobota má záujem pýtať finančné prostriedky z Fondu obnovy a odolnosti na rekonštrukciu Domu kultúry. Pokiaľ budeme pýtať finančné prostriedky, výška projektu je 2 milióny eur. Tento projekt vôbec netreba kofinancovať," povedala Eva Muráriková z odboru rozvoja mesta. Ako pokračovala, podmienkou je, aby budova mala doklad, ktorým sa preukazuje, že je oprávnená čerpať finančné prostriedky. Takýmto potvrdením je napríklad zápis do Zoznamu pamätihodností mesta.

"Keďže na území mesta je viac takýchto významných objektov, odporúčame vypracovať VZN, na základe ktorého bude možné do tohto zoznamu pridávať hnuteľné či nehnuteľné pamätihodnosti," dodala.

Výstavba Domu kultúry v Rimavskej Sobote sa začala v roku 1973, bola to stavba, na ktorej
participovali obyvatelia mesta v rámci akcie Z a kultúrny stánok bol skolaudovaný v roku 1985.

NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross