No active "ca-sidebar-197687" sidebar

R. SOBOTA: Prvým podujatím v MsKS po uvoľnení opatrení je koncert Hudobnej jari

RIMAVSKÁ SOBOTA – Po vynútenej prestávke, spôsobenej druhou vlnou pandémie nového koronavírusu, začína Mestské kultúrne stredisko (MsKS) v R. Sobote opäť organizovať koncerty a ďalšie podujatia. Úvodným je prvý koncert 41. ročníka Hudobnej jari, počas ktorého sa predstaví husľový virtuóz Imrich Farkaš a na klavíri ho bude sprevádzať Pavol Farkaš. Koncert sa koná v utorok 11. 5. 2021 o 18:00 v Divadelnej sále MsKS.

„Imrich Farkaš začal hrať na husliach ako päťročný pod dohľadom svojho starého otca. Už o rok nato absolvoval svoje prvé verejné vystúpenie. Ako sedemročný v roku 1999 sa v Bratislave zúčastnil na husľovej súťaži „Prešporský Paganini“, kde získal 1. cenu v prvej vekovej kategórii a v  nasledujúcom roku aj titul absolútneho víťaza,“ povedala riaditeľka MsKS Milana Jutková.

Článok pokračuje pod reklamou



Dodala, že vo veku 8 rokov sa I. Farkaš stal mimoriadnym žiakom súkromného konzervatória vo Viedni, kde študoval v triede huslistu a pedagóga ukrajinského pôvodu Arkadija Winokurowa. „Pod jeho vedením si v roku 2008 vybojoval absolútne víťazstvo na medzinárodnej husľovej súťaži Prima la musica v rakúskom Innsbrucku, kde v roku 2012 získal aj najvyššie ocenenie v odbore komornej hry ako člen sláčikového tria,“ ozrejmila Jutková.

Ďalší úspech zaznamenal mladý huslista v roku 2013 na Medzinárodnej husľovej súťaži Vašu Příhodu v Českých Budějoviciach, odkiaľ si rovnako odniesol najvyššie ocenenie. Imrich Farkaš spolupracoval ako sólista so Symfonickým orchestrom Bruno Walter vo Viedni pod vedením dirigenta Jacka Haendlera.

Ďalšie informácie o podujatí nájdete priamo na stránke MsKS.

Foto: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross