No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Seniori, príďte sa zabaviť na tanečnú zábavu. V rámci Sobotského Seniorfestu vystúpia ešte Z. Kronerová a G. Oňová

17. októbra 2021 | |  | 

RIMAVSKÁ SOBOTA – Všetkých seniorov, ktorí sa radi zabavia, alebo si zaspomínajú na staré dobré časy tancovačiek, pozýva Mestské kultúrne stredisko v Rimavskej Sobore vo štvrtok 21. októbra o 16.00 hod. do Domu kultúry na Tanečnú zábavu.

Bona fide, Bluetrend ale aj Tanečný orchester mesta Rimavská Sobota

Ako ďalej avizuje MsKS, účinkujú MSZ Bona fide, SZ Dúha, country kapela Bluetrend, Elektrum a Tanečný orchester mesta Rimavská Sobota. Vstup je zdarma. „Čaká vás príjemná atmosféra, stretnutie s priateľmi, malé občerstvenie. Podujatie je súčasťou projektu Sobotský Seniorfest, ktorý realizujeme s finančnou podporou Ministerstva kultúry SR,“ uviedlo MsKS.

Článok pokračuje pod reklamou


V úvode tanečnej zábavy nás privíta inštrumentálna gitarová kapela Elektrum svojou relaxačnou pomalšou hudbou a príjemnými kľudnými melódiami. V ďalších blokoch sa vystrieda spev s tanečnou hudbou našich kolektívov, ktoré pôsobia pod strechou Domu kultúry. „Predstavia sa dva jubilujúce spevácke zbory. MSZ Bona fide, ktorý v auguste oslávil 50. rokov svojej existencie, a SZ Dúha, ktorý pôsobí pri Klube záujmovej činnosti seniorov a začiatkom mesiaca október oslávil 20 rokov,“ prezradili organizátori.

Do tanca zahrajú country skupina BLUETRED a Tanečný orchester mesta Rimavská Sobota (TORS), ktoré zastrešuje Mestské kultúrne stredisko. Bluetrend na hudobnej scéne pôsobí od roku 1985 a aktuálne má 4 stálych členov. V ich podaní na zábave odznejú populárne klasické šlágre do tanca z Československa, napríklad obľúbená tvorba Michala Tučného.

Tanečný orchester mesta Rimavská Sobota vznikol v roku 2016 transformáciou z bývalej dychovej hudby Sobotienka. Tvorí ho 15 stálych kvalitných hudobníkov a jedna speváčka. Schádzajú sa pravidelne každý pondelok v Dome kultúry. V ich podaní ožívajú obľúbené skladby popu, jazzovej a swingovej hudby. TORS poznajú už v celom regióne, ako aj v Banskobystrickom kraji. Toto hudobné teleso má ambície svojím účinkovaním a prípravou vystupovať v budúcnosti aj na kvalitných swingovo-jazzových festivaloch.

Shirley Valentine v podaní Zuzana Kronerovej

V nedeľu 24. októbra o 15.00 hod. bude pokračovať Sobotský Seniorfest skvelou komédiou SHIRLEY VALENTINE v podaní výnimočnej herečky ZUZANY KRONEROVEJ. Príbeh o starnúcej žene, ktorá žije obyčajným stereotypným životom a zrazu sa jedného dňa odhodlá k bláznivému úteku do krajiny za stenou, začína replikou „Rada si tresnem pohár vína, keď varím, stena, počuješ?”.

A potom Zuzana Kronerová predvádza neuveriteľnú zmes gagov, emócii a postáv tak vynikajúco, že aj banálne, životom otrepané vety mení na perly. Ako bonbónik sú v predstavení začlenené štyri pesničky (šansóny) spievané Zuzanou Kronerovou naživo.

Gizka Oňová a jej program

Treťou ženskou populárnou osobnosťou Sobotského Seniorfestu známou nielen z televíznej obrazovky je speváčka a asi „najznámejšia a najstarostlivejšia slovenská svokra“ GIZKA OŇOVÁ, ktorá zavíta do Rimavskej Soboty vo štvrtok 28. októbra o 15.00 hod. so svojím programom S ÚSMEVOM A SO SPEVOM. Publikum zabaví neutíchajúcim optimistickým pohľadom na svet, slovom i spevom.

Vstupné na predstavenia je 1 euro pre seniorov, ostatní si zaplatia 5 eur. Predaj vstupeniek v TIC (sídli v Dome kultúry, vchod od tržnice). Kontakt na rezervácie: 0911 568 538. Sedenie je voľné, režim OTP.

SOBOTSKÝ SENIORFEST organizujeme s finančným príspevkom Ministerstva kultúry Slovenskej republiky a Mesta Rimavská Sobota.


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross