No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Silvester v mestách Rimavskosobotského okresu

19. decembra 2008 |  | | | | |

Ohňostroj, diskotéka a príchod novej meny eura charakterizuje tohtoročný Silvester vo všetkých mestách Rimavskosobotského okresu. V centre okresu sa s diskotékou na Hlavnom námestí začne o 22.30 hodine a bude pokračovať do jednej. Táňa Koniarová z Mestského kultúrneho strediska (MsKS) v Rimavskej Sobote ďalej avizuje tanečné hip-hopové vystúpenie  rimavskosobotskej  skupiny. Nasledovať bude príhovor primátora, symbolická rozlúčka s korunou a privítanie eura. “Ohňostroj bude pekný,” sľubuje Koniarová. Ako dodal riaditeľ MsKS Ľubomír Šárik,  silvestrovská zábava v dome kultúry, ktorú posledné roky organizoval Csemadok, sa tento rok neuskutoční.

V Hnúšti tento rok budú silvestrovať od 22.00 hod. Ako avizuje hnúšťanský primátor Michal Bagačka, okrem diskotéky, ohňostroja, tradičného vareného vína, ktoré budú ponúkať zdarma pred mestským úradom, už v novom roku  zahrá známa skupina U.K.N.D. “Príchod novej meny - euro, spomeniem v rámci príhovoru a diskotéka potrvá do druhej hodiny,” uviedol pre Rimava.sk Bagačka.

V Novoročnom príhovore sa príchod eura, ako novej platobnej meny na Slovensku, chystá zvýrazniť aj tisovský primátor Peter Mináč, ktorý v najsevernejšom meste okresu avizuje začiatok  silvestrovských osláv približne hodinu pred polnocou. “Bude hrať hudba a podávať sa bude čaj s rumom,” uviedol Mináč, podľa ktorého Tisovčanov čaká ohňostroj a spievať sa spoločne bude slovenská hymna. Výnimočný kultúrny program sa nechystá, oslavy príchodu nového roka sa po ohňostroji presunú do miestnej časti Rimavská Píla.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross