No active "ca-sidebar-197687" sidebar

SĽUK sa po prerušenom vystúpení vracia na dosky Domu kultúry v náhradnom termíne. Lístky ostali platné

23. marca 2018 |  | 

Najznámejší ľudový súbor na Slovensku, sa s príbehom o stvorení sveta a prvých ľuďoch do Rimavskej Soboty vracia opäť. Slovenský Ľudový Umelecký Kolektív (SĽUK) musel svoje predstavenie koncom minulého roka pred takmer vypredanou sálou v Dome kultúry približne v polovici predstavenia zrušiť. Dôvodom bolo zranenie hlavného predstaviteľa. Termín náhradného predstavenia bol stanovený na sobotu, 24. marca o 18.00 hodine. „Ako sme avizovali hneď po dohode s manažérom predstavenia, vstupenky zostávajú v platnosti. Ak Vám termín nevyhovuje, darujte vstupenky známym, určite ich týmto novým unikátnym projektom Sľuk-u potešíte. Nech neostatnú voľné miesta. Ak ste lístky nemali, máme ešte zopár vstupeniek.“ povedala Milana Jutková, riaditeľka MsKS, ktoré predstavenie organizuje. Cena vstupného na sobotňajšie predstavenie je 15 eur.

Podľa slov manažéra Ondreja Mlynárika, SĽUK nikdy nezrušil predstavenie, začiatkom decembra v Rimavskej Sobote to bolo prvýkrát. „Nemôžme pokračovať ďalej. Dúfam, že to pochopíte a radi vás prídeme navštíviť aj nabudúce. Berte to prosím z toho ľudského hľadiska, naozaj sa to nedá. Snažili sme sa, nejde to. Bohužiaľ,“ vyhlásil počas uplynulého predstavenia.

Predstavenie približuje šesť príbehov: Stvorenie sveta a prvých ľudí, Kain a Ábel, Skazenosť ľudstva, Potopa, Babylonská veža a Rodokmeň ľudstva. Diváci v Rimavskej Sobote videli približne prvú polovicu. Unikátny nový projekt SĽUK-u: GENEZIS - Príbeh o stvorení sveta a o prvých ľuďoch, prináša na scénu hudobno-tanečné predstavenie obohatené spektakulárnou videoprojekciou, ktoré ponúka odľahčený pohľad na morálny odkaz knihy Genezis. V hudobnom spracovaní, choreografiách, v textoch, v projekcii, scéne i v kostýmoch sa tvorcovia síce zamerali na súčasné inscenačné postupy, ale na scéne je ich štylizované spojenie s tradičnou ľudovou kultúrou zjavné.

Zoznam pripravovaných podujatí Domu kultúry v Rimavskej Sobote

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross