No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Soboťania si zahrali v pripravovanom filme o Mikulášovi Černákovi

21. marca 2023 | | |  | 
Zdroj: FB Roland Brosman

TELGÁRT/RIMAVSKÁ SOBOTA – Film o niekdajšom mafiánskom bossovi Mikulášovi Černákovi sa už nakrúca. Úlohy hercov si skúsili aj Rimavskosoboťania, ktorí si zahrali komparz.

Na nakrúcanie filmu oslovil Soboťana Rolanda Brosmana, kameraman Mário Ondriš. "Kedysi sme sa stretávali na kulturistických súťažiach, ja sa im ešte aktívne venujem, Mário už nie. Poprosil ma, či by som nevedel aj s nejakými chalanmi prísť natočiť niektoré scény do filmu," prezradil Brosman pre portál Rimava.sk.

Článok pokračuje pod reklamou


Film sa nakrúca v Telgárte, kde si traja Soboťania a jeden Lučenčan, zahrali v scéne z pohrebu Černákovho brata. "Natáčali sme približne od dvanástej do piatej, bola dosť veľká zima. Zahrali sme si scénu pred kostolom, kde sme vystupovali z áut a potom na pohrebe," povedal športovec.

Autori na filme začali pracovať zhruba v roku 2017, kedy získali od Černáka práva na jeho výrobu. Snahou tvorcov, ako informovali pred rokmi, nie je glorifikovať neľútostného bossa bossov, za ktorým ostal dodnes presne nezistený počet zavraždených ani pozostalých po nich, ale priniesť na plátna kín príbeh muža z Horehronia, ktorý tvrdo drel na miestnom družstve, neskôr makal v Nemecku a po návrate domov s partiou kumpánov rovnakého zmýšľania sa dal na cestu zločinu.

Mikuláša Černáka si zahrá Milan Ondrík. Róberta Lališa, prezývaného Kýbel, Marián Labuda a Dušan Cinkota si strihne úlohu Miloša Kaštana. "Ďakujem kolegom, hercom, produkcii, režisérovi a hlavnému kameramanovi za úžasné chvíle pri filmovaní. Je to precízna a mravenčia tímová práca, ale stalo to zato," dodal Brosman.

NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross