No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Sobotský Jazztival odštarovala hudobná formácia Lenka Gálisová Quartet (FOTO+VIDEO)

Foto: Rimava.sk

RIMAVSKÁ SOBOTA - Posledný júnový večer sa na Nádvorí Čierneho orla uskutočnil prvý koncert v rámci 5. ročníka Sobotského Jazztivalu.

Priestormi Čierneho orla sa ozývali ladné tóny z hrdla Lenky Gálisovej, ktorá svoj koncert odohrala s mladou hudobnou formáciou Lenka Gálisová Quartet.

Článok pokračuje pod reklamou


"Hrali sme tu po prvýkrát a hralo sa nám super. Atmosféra bola tiež výborná a už keď sme prišli sem, tak nás očarili priestory," povedala pre Rimava.sk Gálisová. Na Sobotskom Jazztivale vystúpila formácia v takzvanej spoločnosti mien ako napríklad Peter Lipa. "Poznáme sa s ním aj osobne, neviem či si nás už veľmi pamätá, ale hodnotil nás na podujatí Nové tváre slovenského jazzu, kde sa formácia stala objavom roka," dodala.

Gálisová spieva väčšinu svojich textov v angličtine. Vysvetlila nám, prečo. "Ja okrem toho, že spievam, pôsobím aj v ochotníckom divadle a tam som zvyknutá na slovenské texty a tvorbu. Angličtina je super, no je mi bližšie sa vyjadrovať v slovenčine. Teraz cez leto sa chystám tvoriť, nejaké skladby mám v šuflíku, aby sme začali pracovať na vlastnej tvorbe. Divákov si viac získame, keď im niečo dáme z vlastnej tvorby a od srdca," vysvetlila.

Sobotský Jazztival tohto roku oslávi 5. výročie veľkolepejším obsadením. Okrem mladého objavu v podobe Lenky Gálisovej a jej kapely sa v programe objaví meno barda slovenskej jazzovej scény Petra Lipu s najnovším projektom Večerný hosť, ktorý obsahuje 16 zhudobnených básní M. Rúfusa.


NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross