No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Sobotský jazztival otvorí Zdenka Predná a Dole Dole. Na vlne jazzu sa ponesieme až do septembra

13. júna 2021 | |  | 

RIMAVSKÁ SOBOTA – Zoskupenie ZDENKA PREDNÁ & DOLE DOLE otvorí 4. ročník Sobotského jazztivalu už tento mesiac. Nenechajte si ujsť skvelý koncert spontánneho umeleckého tandemu speváčky Zdenky Prednej a hudobného producenta, multiinštrumentalistu Oskara Rózsu.

Výsledkom autorského zoskupenia je doposiaľ 17 pôvodných piesní so slovenskou poéziou, v ktorých texty pokrývajú tému lásky, spirituálnej cesty a nenásilnou formou kritizujú negatívne javy v spoločnosti.

Článok pokračuje pod reklamou



Ich hudba je lyrická či melancholická, rytmická aj dravá – využíva prvky postmodernej elektroniky v kombinácii s rôznymi živými nástrojmi a výraznými vokálnymi nápevmi. Túžbou tvorcov je nadviazať na tradíciu pravdivej hudby, ktorá má obsah a dar vstúpiť do ľudských duší.

Presvedčte sa však o tom na vlastné oči a najmä uši už v piatok 25. júna o 20:00 hod. na nádvorí Čierneho orla. Kapela sa predstaví v zložení: Zdenka Rózsa Predná – spev, Oskar Rózsa – basgitara, Oskar Török – trubka, Eugen Vizváry – klávesy, Dávid Hodek – bicie.

Koncert je súčasťou 4. ročníka SOBOTSKÉHO JAZZTIVALU, ktorý z verejných zdrojov podporili Fond na podporu umenia, SOZA a Sociálny a kultúrny fond SOZA. Vstupné je 10 eur. Predaj vstupeniek v MsKS a online na www.kulturars.sk.

Na vlne jazzu až do septembra

V rámci tohto ročníka festivalu nás čakajú ešte ďalšie tri skvelé formácie. Jazztival odštartuje koncert zoskupenia ZDENKA PREDNÁ & DOLE DOLE, následne sa môžu milovníci dobrej hudby tešiť na ANDREA BUČKO TRIO. Predstavia sa už 16. júla, opäť v Čiernom orlovi. Mladé hudobné zoskupenie v zložení Andrea Bučko – spev a klavír, Mária Kmeťková – harfa a Pavol Bereza – gitara. Neopočúvaná kombinácia zvukov harfy, klavíru a gitary sa postará o jedinečný hudobný zážitok.

Článok pokračuje pod reklamou



Sobotský jazztival bude pokračovať 5. augusta koncertom ALF CARLSSON & JIŘÍ KOTAČA QUARTET. Ide o spoločný projekt švédskeho gitaristu Alfa Carlssona a českého trubkára Jiřího Kotači. Týchto dvoch muzikantov spojilo štúdium v holandskom Rotterdame. Kapelu doplnili najžiadanejší slovenskí jazzmani najmladšej generácie – Peter Korman na kontrabas a Kristián Kuruc na bicie nástroje. V hudbe kvarteta sa miešajú vplyvy lyrickej škandinávskej hudby a moderného jazzu so štipkou moravského a slovenského folklóru, čo prináša unikátnu zvukovú kombináciu tejto kapely, ktorá kladie dôraz na pestrosť, silné melódie a pracuje s prepájaním odlišných hudobných tradícií a koreňov jednotlivých členov kapely.

Festival jazzovej hudby zavŕši DARKNESS POSITIVE, a to 3. septembra. Mladí Martinčania oslovujú publikum nekompromisnou modernou hudbou s vlastnou tvárou a názorom so žánrovým presahom do jazzu, funku a hip-hopu. Darkness positive sú Šimon Švidraň – gitara a spev, Adrián Simonides – basgitara a Matej Richtarčík – bicie a sampler. Ich nový singel prináša svieži a drzý zvuk moderného jazzu s textami reflektujúcimi stav súčasných vzťahov a životného štýlu mladej generácie.


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross