No active "ca-sidebar-197687" sidebar

SOŠOS nadväzuje na tradíciu novoročných koncertov, vystúpia členovia zboru Slovenskej filharmónie

11. januára 2023 | | |  | 
Na archívnej fotografii sú zachytení členovia zboru Slovenskej filharmónie. Zdroj: SOŠOS

RIMAVSKÁ SOBOTA – Stredná odborná škola obchodu a služieb (SOŠOS) v Rimavskej Sobote nadviaže na tradíciu novoročných koncertov už po piatykrát.

V priestoroch evanjelického kostola môžete aj vy už tento piatok (13. januára) o 17:00 privítať umelcov zo zboru Slovenskej filharmónie – Mariána Čermáka (tenor), Luciu Kollárovú (soprán) a Helenu Škripecká Oborníkovú (alt).

Článok pokračuje pod reklamou


"Organizátorom je naša škola. V podstate ide o také zavŕšenie vianočného obdobia, keď sme robili viacero aktivít, ako bola napríklad súťaž v príprave zemiakového šalátu, predvianočné posedenie alebo výroba adventných vencov. Cieľom je jednak posilniť tie naše tradície, aj zviditeľniť školu a možno aj trochu poľudštiť prostredie, v ktorom žijeme," povedal pre Rimava.sk riaditeľ SOŠOS Jaroslav Bagačka.

Pokračoval, že koncert sa neorganizoval na pravidelnej báze kvôli pandemickému obdobiu, ale uskutočnil sa už štyrikrát. "Umelci zo Slovenskej filharmónie už u nás vystupovali. Budú mať pripravených 20 skladieb renomovaných autorov, ako napríklad od Wolfganga Amadeusa Mozarta, ale aj vianočné koledy. Bude to pestrý repertoár," priblížil riaditeľ.

Hlavnou myšlienkou organizácie takýchto podujatí bolo, aby škola vstúpila do nového kalendárneho roka s niečím symbolickým a hodnotným. "Koncert potom ukončíme menšou recepciou. Neskôr pripravujeme aj ďalšie aktivity smerované najmä pre našich žiakov," dodal.


NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross