No active "ca-sidebar-197687" sidebar

SOŠOS: Prinesú novoročný koncert špičkového operného speváka Gustáva Beláčka

7. januára 2014 |  | | | |

operný spevák Gustáv Beláček / Rimavská SobotaSólista Opery Slovenského národného divadla, hviezda domáceho aj európskeho operného neba, nositeľ mnohých významných ocenení. Gustáv Beláček účinkuje po celom svete, vo štvrtok, 9. januára o 17.00 hod. vystúpi v evanjelickom kostole v Rimavskej Sobote, na novoročnom koncerte, ktorý prináša Stredná odborná škola obchodu a služieb (SOŠOS).

Počas večera odznejú piesne a árie od Eugena Suchoňa, Wolfganga Amadea Mozarta, Guiseppe Verdiho, Antonína Dvořáka aj ďalších popredných autorov. "Chceme propagovať aj vážnu hudbu a duchovno-umelecké hodnoty. Naša stredná škola je zameraná na gastronomické aj ďalšie zručnosti, no chceli by sme mladých ľudí "vychovávať" aj v tomto smere a umožňovať kultúrne vyžitie aj pre širokú verejnosť," povedal riaditeľ SOŠOS Jaroslav Bagačka a pripomenul, že v minulosti sa škola podieľala na umeleckom festivale Hot Art alebo Atrium Art. Tentokrát sa rozhodli usporiadať novoročný koncert vážnej hudby.

Gustáv Beláček (1969) patrí k najvýznamnejším reprezentantom slovenského vokálneho umenia svojej generácie. Je sólistom Opery SND, účinkoval v mnohých európskych operných domoch. Ako koncertný spevák vystúpil s významnými medzinárodnými dirigentmi a orchestrami. Je pravidelným hosťom Slovenskej a Českej filharmónie a Symfonického orchestra Českého rozhlasu . Spolupracuje s rozhlasovými a televíznymi spoločnosťami, ako aj s rôznymi vydavateľstvami. Nahrávka Dvořákovho Requiem, ktorú realizoval s New Jersey Symphony Orchestra pod vedením Zdenka Mácala, bola ocenená v roku 2001 americkou Grammy. V novembri roku 2008 prevzal v Miláne cenu nadácie Gabardi za interpretáciu diel Mozarta a Rossiniho.

Organizátorom novoročného koncertu je Stredná odborná škola obchodu a služieb, v spolupráci s Mestským kultúrnym strediskom, Maticou slovenskou a Evanjelickou cirkvou a.v.
Vstupné 3 eurá.

koncert

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross