No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Spoznali sme víťazov ankety Športovec roka 2022

RIMAVSKÁ SOBOTA/KLENOVEC – Okresné združenie telesnej kultúry (OZTK) rozhodol o víťazoch ankety Športovec roka 2022. Slávnostný galavečer sa tentokrát konal v Kultúrnom dome v Klenovci.

Okrem vyhodnotených najúspešnejších športovcov sa na javisku v rámci kultúrneho programu predstavili členky dievčenskej a ženskej speváckej skupiny s piesňami z Čiernej Lehoty z Horného Gemera, helingokári a mužská spevácka skupina z FS Vepor i Dominika Kasáčová z mládežníckeho folklórneho súboru Mladosť v Klenovci.

"Za 30 rokov sme robili všetky tieto akcie a stále sme vylepšovali choreografiu, scenár a podobne. Za tie roky som sa stretol s niekoľkými alternatívami, vynikajúcimi športovcami a pripravoval som sa na to tak, ako stále – s plným zanietením a so všetkými ľuďmi, ktorých som vedel do toho zaangažovať," uviedol podpredseda OZTK Štefan Pavel Makši.

Článok pokračuje pod reklamou


Pre neho to bol ale posledný ročník, čo sa týka organizácie. "Pripravujem sa na to, vzhľadom na svoj vek, že ukončujem pôsobenie v tomto smere, ale, samozrejme, 57. ročníkom toto podujatie nekončí," priblížil.

"Chcem vás všetkých poprosiť, podporujte šport, je to veľmi ťažké v súčasnej dobe čo sa týka športu a udržať ho. Aj čo sa týka práce trénerov, nech sú trošku ohodnotení, nech sú povzbudení a čo sa týka športovcov, tak isto," vyslovil sa Štefan Pavel Makši.

Vyjadril vďaku a úctu za jeho dlhoročné pôsobenie v OZTK, na ktoré bude spomínať iba v dobrom. "Je to akcia Gemer-Malohontu, takže, samozrejme, centrum je stále Rimavská Sobota, takže som veľmi šťastný, že sme aj tu v Klenovci, kde je fantastický základ folklóru, umeleckosti a snahy udržať si tie určité zázemia slovenskej kultúry. Ale, samozrejme, my sme doma aj v Tornali, R. Sobote, Tisovci, Hnúšti, dokonca v Jesenskom a všade nás vítajú s radosťou a budem veľmi šťastný, že aj naďalej to takto bude pokračovať."

Starostka obce Klenovec Katarína Pribilincová vyslovila vďaku a rovnako aj nadšenie, keď ju organizátori prišli osloviť so žiadosťou o pomoc. "Bolo to veľké prekvapenie. Samozrejme, ani na chvíľku som nezaváhala a podporila som túto snahu organizovať podujatie v našej obci Klenovec. Ďakujem všetkým ľuďom, ktorí sa zapojili do organizácie a pomohli našej obci, aby sme dokázali zorganizovať také podujatie, akým je Športovec roka. Myslím, že to dopadlo veľmi dobre," dodala.

Radosť z tohto ročníka neskrýval ani predseda OZTK Richard Bálint. Ako povedal, je už nepísaným pravidlom, že každý ročník podujatia sa organizuje v inom meste alebo obci. "Vlastne takto koluje od Revúcej, cez Hnúšťu, Tornaľu, Jesenské, Rimavskú Sobotu a Klenovec, takže budúci ročník máme vlastne v pláne organizovať toto podujatie v Revúcej. Verím, že zástupcovia mesta budú nápomocní pri tejto akcii a že nám pomôžu, aby to bolo zorganizované na ešte lepšej úrovni," dodal Bálint.

Článok pokračuje pod reklamou


Spätná väzba už priamo na podujatí bola podľa Bálinta veľmi pozitívna. "Čo sa týka organizácie, budeme určite chcieť, aby sme do toho zapojili širší počet osôb, pretože vždy, keď je viac ľudí, je aj viac nápadov a verím, že skvalitníme toto podujatie a ďalšie ročníky budú ešte kvalitnejšie a so širšou účasťou športovcov."

Vyhodnotenie ankety Športovec roka 2022:

Kategória žiakov:

3. miesto - Ádám IVÁN (thajský box)
2. miesto - Ela Valachová (plávanie)
1. miesto - Lukáš Kurek (chanbara)

Kategória dorast:

2. miesto - Tomáš Kuvik (taekwondo)
1. miesto - Juraj Hrivnák (kickbox)

Ocenenia OZTK RS a Asociácie športových zväzov za dlhoročné pôsobenie v oblasti športu:

Ján Barto, Ján Dovala, Koloman Tóth, Igor Antal, Tibor Figei, Filip Balciar, Rashid Arpád Bunjatov, Dorota Balciarová a Ondrej Cerovský.

Kategória dospelých a technických športov:

3. miesto - Tibor Lévay (Lukostrelecký klub Bašta R. Sobota)
2. miesto - Peter Vrábeľ (Telovýchovná jednota Ožďany).
1. miesto - Vojtech Lázok (kulturistika)

Kategória kolektívy:

3. miesto - Družstvo mladších žiakov (volejbal)
2. miesto - Mažoretky Estrella
1. miesto - HKM Rimavská Sobota

Víťazi internetového hlasovania:

Ádám Iván, ktorý získal 1 090 hlasov. Na druhom mieste sa umiestnila žiačka Ela Valachová z R. Soboty a na treťom mieste dorastenec Juraj Hrivnák.

Cena pre najuznávanejšieho trénera regiónu:

László Iván, ktorý získal 687 hlasov. Na druhom mieste sa umiestnil Ján Valach a na treťom mieste Jozef Vranec.

Ceny obce a starostky obce za reprezentáciu obce Klenovec získali:

Juraj Hrivňák, Samuel Fodor, Laura Fodorová a Jakub Fotta.

Mimoriadne ocenenie OZTK dostala starostka obce Klenovec Katarína Pribilincová za podporu a rozvoj športu obce a regiónu.

Všetkým úspešným športovcom blahoželáme a prajeme im veľa úspechov.


NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross