No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Stavebné práce v múzeu pokračujú, vynovujú dvor a parkovisko

Dvor a parkovisko Gemersko-malohontského múzea v Rimavskej Sobote zaplnili stavebné stroje. Druhá etapa rekonštrukcie je v plnom prúde.

Článok pokračuje pod reklamou



Múzeum a jeho návštevníci sa dočkajú vynoveného dvora. „Práve sa rozoberá asfaltový a betónový podklad, odstraňuje sa pôvodné podložie a likviduje sa tento odpad,“ priblížila práce pre Rimava.sk riaditeľka múzea Oľga Bodorová. Ako ďalej dodala, asfalt v zadnej časti dvora bude nahradený zámkovou dlažbou.

„Rekonštrukcia chod múzea a návštevníkov veľmi neovplyvnila. Nefunkčné je momentálne len parkovisko, ale to slúži zväčša pre zamestnancov múzea,“ skonštatovala Bodorová. „Návštevníci prichádzajú najmä od Ulice SNP,“ dodala s tým, že parkovisko často nevyužívajú.

Druhá etapa prestavby odštartovala začiatkom júla. Rekonštrukcia bude pokračovať likvidáciou starého oplotenia a následnou stavbou nového. „Predpokladáme, že práce budú ukončené do konca júla, možno omnoho skôr,“ informovala riaditeľka múzea.

Prvá etapa rekonštrukcie začala už v novembri 2019 a bola ukončená začiatkom decembra. Novú podobu vtedy dostalo nádvorie múzea. Dotáciu na renovácie vo výške približne 24 tisíc poskytol zriaďovateľ múzea, ktorým je Banskobystrický samosprávny kraj. „Financie schvaľovali na jarnom zastupiteľstve, koronavírus sa rekonštrukcie veľmi nedotkol, posunul práce možno o mesiac,“ povedala riaditeľka Bodorová.

Zdroj: Rimava.sk, FOTO: Oľga Bodorová


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross