No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Svoju lásku k cyklistike spojila s vyjadrením podpory pre Ukrajinu. Zuzana Mikulcová k finančnej zbierke pripojila aj svoj koncert

RIMAVSKÁ SOBOTA - Na nádvorí Gemersko-malohontského múzea v Rimavskej Sobote, sa v piatok (17. 6.) v podvečerných hodinách uskutočnil komunitný koncert, o ktorý sa postarala rodáčka z R. Soboty a podporovateľka humanitárnej zbierky Rimavská pomáha Ukrajine, Zuzana Mikulcová.

Počas cesty na bicykloch, ktorú absolvovala aj spoločne s jej partnerom Dominikom Janovským, zorganizovala finančnú zbierku pod názvom Cyklove jazdí za Ukrajinu. Ich spoločným cieľom bolo prekročiť hranicu v sume 1 000 eur. Do zbierky prispelo 51 darcov.

Článok pokračuje pod reklamou


Ako bonus po vyzbieraní tejto sumy prisľúbila koncert, ktorý bol venovaný utečencom z Ukrajiny, ktorí svoj nový domov našli v Rimavskej Sobote a rovnako aj všetkým dobrovoľníkom, ktorí sa už niekoľko mesiacov podieľajú na rôznych zbierkach a humanitárnej pomoci.

Ako pre Rimava.sk uviedla Zuzana Mikulcová, počas svojej cesty sa im s priateľom za takmer mesiac podarilo prejsť približne 3 100 kilometrov. "My tým, že sme takí cyklonadšenci, tak sme boli už na viacerých takýchto výjazdoch. Nechceli sme to nechať len na tom, aby to bol iba športový zážitok, ale aby sme tomu dali aj nejaký spoločenský rozmer. V zahraničí je to úplne bežná vec, že športovci počas nejakých súťaží vytvárajú aj zbierky," vysvetlila.

Pokračovala s tým, že pri plánovaní svojej trasy mysleli aj na výber organizácie, pre ktorú by bola vhodná takáto zbierka. "Ako sa stala táto udalosť, že začala vojna na Ukrajine, tak sa celá situácia zmenila a aj my sme potom prešli z tých pôvodných plánov na zbierku pre organizáciu Rimavská pomáha Ukrajine. Bola som tu, videla som ako to tu funguje a koľko tí dobrovoľníci musia robiť a s akými problémami sa trápia, tak som si povedala, že to bude najlepšia voľba," dodala. Finančné prostriedky, ktoré na svojej ceste vyzbierali, budú použité na nákup potravín.


NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross