No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Talentovaný Lučenčan bude predskokanom kapely Imagine Dragons na festivale Lovestream

6. marca 2023 | | |  | 
Foto: Archív Marka Danna

LUČENEC – Hudobník, DJ a producent Marek Danko, známy aj ako Mark Dann, bude na augustovom festivale Lovestream predskokanom jednej z najúspešnejších svetových kapiel súčasnosti – Imagine Dragons.

Dvadsaťsedemročný Lučenčan je držiteľom niekoľkých zlatých a platinových platní, v roku 2019 sa stal Objavom roka rádia Európa 2 a neskôr ho nominovali do TOP 3 na ceny Soza v kategórii Najúspešnejší mladý autor. 

Vystúpenie pred svetoznámou americkou kapelou na očakávanom festivale plnom hviezdnych interpretov je ďalším významným míľnikom v jeho úspešnej kariére. Informáciu priniesol náš partnerský web Novohradské.sk.

Článok pokračuje pod reklamou


"Keď som sa túto informáciu dozvedel, myslel som, že sa mi to len sníva. Priznám sa, že mi trvalo mi pár dní, kým som to celé spracoval. Je to pre mňa obrovská výzva, na ktorú sa neskutočne teším a verím, že spolu so mnou aj moji fanúšikovia," vyjadril sa Mark Dann.

Single talentovaného a úspešného Novohradčana sa pravidelne objavujú medzi najhranejšími pesničkami v slovenských rádiách.

Song In my mind bol dlhé obdobie druhou najhranejšou skladbou na Slovensku a medzi najhranejšími sa umiestnil aj v Českej republike.

Nedávno podpísal svoj prvý zahraničný kontrakt s nemeckým vydavateľstvom a aj vďaka tomu sa jeho hudba postupne dostáva do sveta.

Svoje hudobné nadanie rozvíjal už od detských čias. Ako 15-ročný začal na školskom klavíri nahrávať cover verzie známych svetových hitov, ktoré zverejňoval na Youtube. 

Zlom v jeho kariére nastal, keď sa v roku 2012 stal víťazom školskej talentovej súťaže PaSA má talent v Lučenci. Práve tam si jeho nadanie všimol známy slovenský spevák Miro Jaroš, ktorý sa oňho ihneď začal zaujímať a ponúkol mu spoluprácu.

Prvý koncert odohral v roku 2013 na letnom festivale v Ružinej. Po desiatich rokoch usilovnej práce naberá jeho kariéra nový rozmer a jeho meno začína vo svete hudby rezonovať čoraz viac.

Festival Lovestream sa v Bratislave uskutoční 18. – 20. augusta. Okrem Marka Danna a Imagine Dragons tam vystúpia ďalšie svetové hviezdy ako Martin Garrix, Jason Derulo, DJ Hardwell či Álvaro Soler.


NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross