No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Tanečnú školu vo Fiľakove navštevuje väčší počet záujemcov ako pred pandémiou, svoje vystúpenie predvedú už zajtra

Tanečné skupiny MsKS vo Fiľakove. Zdroj: Andrea Illés Kósik

FIĽAKOVO - Tanečná škola Mona Deja-Vu zo Šalgotarjánu už dlhoročne spolupracuje s Mestským kultúrnym strediskom vo Fiľakove. Po dvojročnej prestávke sa vo Fiľakove znovuzrodilo tanečné umenie.

Ako uviedla Andrea Illés Kósik riaditeľka MsKS Fiľakovo, tanečné kurzy, ktoré sa v kultúrnom centre obnovili na jar, prebiehajú v dvoch skupinách, ktoré navštevuje dvakrát viac záujemcov ako predtým. Kurzy navštevuje viac ako 50 detí týždenne.

Článok pokračuje pod reklamou


"Pravidelné baletné kurzy pre deti sa začali koncom roka 2015 v Mestskom kultúrnom stredisku vo Fiľakove a tanečnú skupinu každoročne navštevovalo viac ako 20 detí vo veku od 5 do 12 rokov. Skupina Mona Balet pravidelne vystupovala na miestnych kultúrnych podujatiach," povedala riaditeľka MsKS a pokračovala ďalej s tým, že okrem verejných hodín baletu, či záverečných vystúpení, skupina účinkovala na rôznych mestských podujatiach ako Svetový deň tanca, Mestský deň detí či Vianočný koncert a predstavila sa aj v niektorých mestách v Maďarsku.

"Kvôli epidémii koronavírusu boli hodiny baletu od jari 2020 do jari 2022 pozastavené, takže teraz, po dvojročnej prestávke, sa tanečné hodiny pre najmladšiu vekovú kategóriu začali s ešte väčším nadšením a záujmom," vysvetlila.

V tanečnej škole sa žiaci učia základy klasického baletu pod vedením Mony Szabó, ako aj jazzový balet, moderný tanec, hip-hop a latinskoamerické tance. Za posledné mesiace deti chodili na hodiny s radosťou a veľkým nadšením, čo sa im vyplatilo. Fiľakovské skupiny tanečnej školy sú už pripravené na svoje záverečné vystúpenie, ktoré predvedú v sobotu (30. 7.) o 13:00 v divadelnej sále Mestského kultúrneho strediska vo Fiľakove.

"Deň, v ktorom sa tanec dostáva do centra pozornosti, vystúpi skoro 100 tanečníkov. Zaznejú známe melódie, ktoré budú sprevádzané veľkolepou choreografiou. Okrem skupín Mestského kultúrneho strediska Fiľakovo, Mona Balet a Mona Dance, sa predstavia aj žiaci tanečnej školy zo Šalgotarjánu. Hosťami budú Združenie tanečného športu Havanna (Havanna Táncsport Egyesület) a Rami zo Šalgotarjánu. Tanečné združenie Havannabolo založené v júli 2009 a v súčasnosti má takmer 40 členov. Rami (Ramóna Kapás) sa venuje spevu už 15 rokov. Rada vystupuje na podujatiach v regióne Novohrad, najmä s Tanečnou školou Mona Deja-Vu," doplnila riaditeľka MsKS.

Združenie tanečného športu Havanna. Zdroj: Andrea Illés Kósik

Organizátori pozývajú všetkých na záverečné vystúpenie malých tanečníkov. Vstup na podujatie je bezplatný.


NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross