No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Tipy na víkend: Čakajú nás Muránske hradné hry, medzinárodná modelárska súťaž a aj oslavy Dní mesta

10. júna 2022 |  | 

Aj tento víkend na nás čaká niekoľko podujatí. Ak ešte nemáte plány, ako ho strávite, dávame vám do pozornosti tieto akcie v regióne.

Dni mesta Jelšava

Dni mesta Jelšava sa začnú v piatok (10. júna) v ranných hodinách. Pokračovať budú v sobotu (11. júna) a ukončené budú v nedeľu (12. júna) pretekmi Východoslovenskej cyklistickej ligy.

Modelárska súťaž v Rimavskej Sobote

Do Rimavskej Soboty sa už v sobotu 11. júna dostanú rôzne modely. Konať sa tu totiž bude Slovak Open 2022, 12. ročník medzinárodnej modelárskej súťaže.

"Očakávame súťažiacich z Maďarska, Česka, Slovinska, Srbska, Poľska a možno prídu aj z Rakúska a Rumunska. Kapacita súťažiacich je neobmedzená. Približne zvykneme mať 600 až 700 súťažných modelov," povedal pre Rimava.sk jeden z organizátorov Štefan Bőd. Viac si prečítate na tomto odkaze.

Muránske hradné hry

Neváhajte a príďte s rodinou, priateľmi alebo aj sami na Muránsky hrad, oddýchnuť si, zabaviť sa a načerpať sily v lone prírody Muránskej planiny, na mieste, ktoré dýcha históriou a poteší vás prekrásnymi výhľadmi do širokého okolia. Na mieste, kde po dvoch dlhých rokoch pandémie opätovne jeden deň v roku budú rinčať zbrane rytierov. Konať sa tu totiž budú Muránske hradné hry. Viac si prečítate na tomto odkaze.

Otvorenie rekreačnej oblasti Kurinec a aj kúpaliska v Poltári

V sobotu 11. júna otvárajú bazénovú časť rekreačnej oblasti Kurinec. "Prevádzková doba kúpaliska bude od 9.30 hod. do 20.00 hod., v piatok a sobotu do 21.00 hod.,“ informovali s tým, že 11. júna premávať začne aj výletný vláčik. Harmonogram odchodov nájdete na tomto odkaze.

Mestské kúpalisko v Poltári štartuje tohtoročnú letnú sezónu tiež už tento víkend. Návštevníkom budú už od 11. júna k dispozícii bazény a množstvo lehátok na oddych a relax. „Najväčšou novinkou tejto sezóny a lákadlom pre návštevníkov bude vírivka, ktorú môžu ľudia využiť,“ uviedla primátorka mesta Martina Brisudová. Viac si prečítate na tomto odkaze.

Medzinárodný deň detí v Lehote nad Rimavicou

V sobotu 11. júna oslávia deň detí aj v Lehote nad Rimavicou. Na deti čaká zaujímavý program v podobe vystúpení Fifa a Vierky, speváka Ega či skupiny Salco. Program sa začína už o 10:00 a pre návštevníkov bude variť kuchár Marcel Ihnačák. Pre deti sú prichystané aj rôzne atrakcie a podujatia sa zúčastnia aj policajti, hasiči, červený kríž či vojaci, ktorí predvedú kúsky zo svojej práce.

Zdroj: FB obce

Deň obce Kalinovo

V sobotu 11. júna sa môžete ísť zabaviť aj na oslavy v Kalinove. Obec si pripravila bohatý program.

Deň obce Čerenčany

Túto sobotu oslávia Deň obce aj v Čerenčanoch. Obec si pripravila program pre deti aj dospelých.

ĎALŠIE SPRÁVY Z REGIÓNU


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross