No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Tipy na víkend: Koncert víťazky SuperStar Barbory Piešovej v rámci dňa obce, Držkobranie, Gotická cesta otvorená aj Palócke dni. Tento víkend je opäť bohatý na podujatia

12. augusta 2022 |  | 

Druhý augustový víkend prinesie do miest a obcí našich regiónov opäť niekoľko podujatí. Tu je náš výber.


Chcete, aby sa o vašom podujatí dozvedelo čo najviac ľudí? Chýba vaše podujatie v našom prehľade? Pridajte ho do kalendára podujatí.


Gotická cesta otvorená

Počas druhého augustového týždňa, v piatok a sobotu (12. a 13. 8.), sa uskutoční ďalší ročník etablovaného podujatia Gotická cesta otvorená, počas ktorého budú odprezentované klenoty stredovekého sakrálneho umenia.

"Tento rok sme sa zamerali na Rimavský okruh Gotickej cesty, teda na historický Malohont a južný Gemer. Bude to prvýkrát, čo združenie Gotická cesta predstaví kostoly pod značkou Európske dedičstvo," informoval Vladimír Ondrejovič z tímu združenia Gotická cesta.

V sobotu (13. 8.) od 10:00 do 17:00 vám budú sprístupnené nasledovné kostoly na Rimavskom okruhu:

  • Rimavská Baňa – koncert Kataríny Málikovej, Mojše Band, rekonštrukcia stredovekého života v podaní Kompánie z Turca
  • Rimavské Brezovo - Anton Drímaj predstaví stredovekú gemerskú keramiku
  • Kyjatice – Ladislav Hedvigi predstaví výrobu tradičných Kyjatických hračiek
  • Kraskovo – Róbert Slíž predstaví staré zvonolejárske remeslo
  • Rimavské Janovce – improvizovaný set skladateľa a gitaristu Štefana Szabóa inšpirovaný liturgickými spevmi
  • Malé Teriakovce – Hudobné ukážky v podaní pedagógov a žiakov ZUŠ Rimavská Sobota
  • Žíp – Hudobné ukážky v podaní pedagógov a žiakov ZUŠ Rimavská Sobota. V blízkosti kostola bude v sobotu zabezpečené aj obedné občerstvenie (od 12:00 do 13:30) v podobe guláša a nápojov.

Viac si prečítate na tomto odkaze.

Článok pokračuje pod reklamou


Deň obce Hrnčiarske Zalužany

Oslavy si na dnes pripravila obec Hrnčiarske Zalužany. V piatok od 14:00 do skorého rána môžete navštíviť 14. ročník Hrnčiarskych slávností. Večer vystúpi napríklad víťazka SuperStar 2021 Barbora Piešová alebo Kmeťoband.

Držkobranie

3. ročník súťaže vo varení držkových špecialít Držkobranie sa opäť bude konať na "Burde" v bývalej rekreačnej oblasť pri obci Rovné (okres Rimavská Sobota).

Ako aj po minulé roky, celý deň budú návštevníkov zabávať folklórne zoskupenia aj jednotlivci. Tešiť sa môžete na Ľudovú hudbu Miroslava Kapca a jeho hostí. Legendy podpolianskeho folklóru Ondrej Molota a Ján Hronček. Spev Anna Šatanová a Ján Babic. Na veselú nôtu zaspievajú napríklad aj Anna Borošová, Veronika Bodnáriková a spevák Jozef Mak. Folklórny súbor Háj, Gold orchestra M.Uhriča Do spevu aj tanca tiež zahrajú heligonkári Ján Murín, Jožko Chlebničan, Peter Klajban, Radko Šiminský, Ondrej Sliacky, Adam Valaskai, Ľuboš Lašák a Daniel Ivanič. Na coutry nôtu zahrá Bluetrend z Rimavskej Soboty a do skorého rána bude hrať Syntakt z Poltára. Viac si prečítate na tomto odkaze.

Bažant Kinematograf

Najväčší putovný letný filmový festival Bažant Kinematograf už po neuveriteľný dvadsiaty raz prinesie aj do Rimavskej Soboty výnimočné filmové zážitky pod hviezdnou oblohou. S kolekciou štyroch slovenských a českých filmov sa zastaví v 16 mestách. Na Hlavnom námestí v Rimavskej Sobote si ich budete môcť vychutnať počas letných večerov od 11. – 14. augusta od 21.00 hod. Dvadsiata sezóna prinesie filmy: Mimoriadna udalosť, Prvok, Šampón, Tečka a Karel, Známi neznámi a Šťastný nový rok, tentoraz s podtitulom Dobro došli.

Klaunove sny

Ďalším v poradí v rámci Rozprávkových prázdnin bude zábavný príbeh zaspatého klauna a jeho neuveriteľných snov pre malých divákov s ich aktívnym zapojením do hry aj snov. Predstavenie Klaunove sny si vychutnáme v nedeľu, 14. 8. o 17.00 hod. v Mestskej záhrade v Rimavskej Sobote v podaní špičkového slovenského míma Miroslava Kasprzyka. Ako teda žáner napovedá, bude to veľmi málohovorené a veľmi pohybové predstavenie pre deti od 4 rokov, ale výborne sa zabavia aj rodičia. Vstup zdarma. V prípade nepriaznivého počasia bude predstavenie v Dome kultúry.

"Klaunove sny" sa používajú aj v projekte MUDr. Klaun a hrajú sa dlhšiu dobu v nemocniciach a zariadeniach pre zdravotne aj psychicky postihnuté detičky...

SK a CZ Párty s DJ-om Toffym v Montegu

Na druhý augustový piatok (12. 8.) si pre vás v Montegu v Rimavskej Sobote pripravili SK a CZ Párty s DJ-om Toffym. Celý večer si môžete vychutnávať najväčšie slovenské a české hity od tých najstarších, až po súčasné.

Palócke dni a Dni mesta Fiľakovo

Tradičné trojdňové oslavy Palóckych dní a Dní mesta sa začali dnes 12. augusta popoludní a trvať budú do nedele 14. augusta. Pripravený je bohatý program, nebude chýbať majstrovský futbalový zápas, divadelné predstavenie, prechádzka mestom, jarmok či koncerty. Viac si prečítate na tomto odkaze.

Offroad Tisovec

Milovníci offroadu si opäť prídu na svoje. V dňoch od 11. do 14 augusta sa koná podujatie Offroad Tisovec. Viac si prečítate na tomto odkaze.

NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross