No active "ca-sidebar-197687" sidebar

TISOVEC: Na Dni mesta pokrstia knihu o Tisovci. Zahrá aj Peter Nagy

9. júna 2014 |  | | | |

tisovec-jarmokTohotoročné okrúhle oslavy Dní mesta Tisovec budú bohatšie ako minulý rok. Ako pre Rimava.sk uviedol primátor Peter Mináč, oslavy by mali stáť približne 24 tis. eur. "Z rozpočtu bude na Dni mesta čerpaných šesťtisíc eur a ostatné je sponzorské," povedal Mináč, podľa ktorého najväčšou položkou budú náklady na vydanie obrazovej publikácie Milana Slabeja - Tisovec v obrazoch, stála 13 tis. eur. Podľa primátora pri príležitosti 680. výročia 1. písomnej zmienky a 20. Dní mesta Tisovec dali vytlačiť tisíc kusov publikácie na približne 130 stranách. "Bude krstená v obradnej sieni, je veľmi pekná," spomenul Mináč.

Trojdňové oslavy dní mesta sa začnú vo štvrtok, 26. júna, a vyvrcholia v sobotu na námestí, večerným koncertom Petra Nagya. "Pre mňa osobne bude zaujímavé aj slávnostné zastupiteľstvo," povedal Mináč, podľa ktorého budú počas neho vo štvrtok popoludní oceňovať dospelých či deti. V piatok podvečer vystúpia domáci ochotníci DS Daxner s inscenáciou Skon Paľa Ročku.

Minuloročné oslavy sa niesli hlavne v réžii domácich súborov, podľa primátora bolo z rozpočtu vyčlenených tisíc eur, časť výdavkov zabezpečili vďaka sponzorom. Išlo o jedno z úsporných opatrení samosprávy.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross