No active "ca-sidebar-197687" sidebar

TISOVEC: Na trojdňovom divadelnom maratóne privítajú ochotníkov z celého kraja

24. apríla 2014 |  | | |

Dom kultúry TisovecDivadelníci z Banskej Bystrice, Brezna, zo Zvolena, Veľkého Krtíša, Novej Bane či Rimavskej Soboty ale aj z ďalších kútov kraja sa stretnú uprostred budúceho týždňa na súťažnej prehliadke amatérskeho divadla. Tento rok ich však nečaká Zochova divadelná Revúca. Jubilejný ročník podujatia „presťahovali“ do Tisovca.

„V Revúcej prebieha rekonštrukcia mestského kultúrneho strediska, preto sa štyridsiaty ročník krajskej prehliadky uskutoční v Tisovci, pod názvom Zochov divadelný Tisovec,“ vysvetlila Darina Kišáková, riaditeľka Gemersko-malohontského osvetového strediska (GMOS), ktoré podujatie organizuje. Ako spomenula, počas troch dní sa na javisku v tamojšom dome kultúry vystrieda celkovo 16 inscenácií, očakávajú takmer dvesto divadelníkov. "Tisovec bude doslova žiť divadlom," podotkla riaditeľka GMOS.

Hamlet, Pani Rafiková a tí druhí, Kúštik šťastia, Karamelový smiech aj predstavenie Zo života hmyzu, to je len časť programu, ktorý je naplánovaný od utorka 29. apríla až do štvrtka, 1. mája. Tí najlepší divadelníci postúpia na celoštátne prehliadky. Zochov divadelný Tisovec však nebude len o inscenáciách. V stredu večer otvoria aj výstavu Výber z Letáv, výber z viacerých ročníkov letného tábora mladých umelcov.

plagat

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross