No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Tisovec sa uchádza o príspevok na rekonštrukciu divadelnej sály

TISOVEC – Mesto na uplynulom rokovaní mestského zastupiteľstva (24. 11.) predložilo poslancom na schválenie projekt, s ktorým sa chcú uchádzať o financie na rekonštrukciu divadelnej sály Mestského kultúrneho strediska.

„Robíme na projektovej dokumentácii a následne spracovaný projekt predložíme na zastupiteľstve. Maximálna čiastka finančných prostriedkov z projektu je 200-tisíc eur,“ uviedla primátorka Tisovca Irena Milecová niekoľko dní pred plánovaným zastupiteľstvom.

Spolufinancovanie z mestskej kasy by malo predstavovať 5 percent, čo značí sumu viac ako desať tisíc eur.

Článok pokračuje pod reklamou


„Posledná rekonštrukcia starej časti kultúrneho domu bola v roku 1977 a pôvodná stavba je asi z roku 1956,“ upresnila primátorka na zasadnutí zastupiteľstva.

V rámci projektu by mohlo ísť o vybudovanie 280 sedacích miest, dve miesta by mali byť určené pre imobilných ľudí. Tak isto by išlo o rekonštrukciu hygienických zariadení, ktoré by mali byť prispôsobené taktiež imobilným ľuďom, a tiež zjednodušenie prístupu do vstupnej haly.

„Keďže ide o projekt súvisiaci s covid opatreniami, veci musia byť upravené podľa toho. Dvere by mali byť otvárateľné a nie s kľučkou, musia byť umiestnené žiariče proti covidu, batérie na umývadlách nemôžu byť otvárateľné, a pod. Musí to spĺňať parametre,“ vysvetlila primátorka.

Článok pokračuje pod reklamou


Výzvu o poskytnutí nenávratného finančného príspevku na podporu udržateľnosti a odolnosti kultúrnych inštitúcií v súvislosti s pandémiou covid-19 vyhlásilo Ministerstvo kultúry SR.


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross