No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Tisovskí ochotníci sa v Tlmačoch predstavili tromi inscenáciami

23. júna 2011 |  | |

Tisovskí divadelní ochotníci sa na tohotoročnej celoštátnej prehliadke činoherných a alternatívnych súborov  dospelých Tlmačské činohranie predstavili až tromi inscenáciami. Podľa slov režiséra Jaroslava Lacka z Tisovca ide o kuriozitu tohto ročníka. Festivalu v Tlmačoch sa zúčastnilo spolu dvanásť inscenácií z Prievidze, Popradu, Trnavy, Púchova, Veľkého Krtíša či Čadce.

Ochotníci z Tisovca v réžii Jaroslava Lacka uviedli inscenáciu Triptych o túžbe súboru Studio poetica pri DS Daxner Tisovec, ktorá bola víťazom tohtoročnej krajskej prehliadky z Revúcej. Ďalšie inscenácie boli Obchod na korze DS Daxner Tisovec a monodráma Michala Stejskala Muž je muž. Tieto boli podľa Lacka nominované vlani ako prvé dve inscenácie z krajskej prehliadky, ale pre vážne rodinné dôvody protagonistu sa súbor mohol zúčastniť tohto prestížneho festivalu až tento rok. “Tisovské divadlo tak znovu potvrdilo, že v posledných rokoch patrí medzi absolútnu slovenskú špičku,” uviedol pre Rimava.sk Lacko.

Samotný festival mal podľa Lacka vynikajúcu úroveň. “Snáď najlepšiu za posledných dvadsať rokov. Výrazne sa na ňom presadili súbory spolupracujúce s profesionálnymi režisérmi, ktoré v minulosti mnohokrát reprezentovali Slovensko na festivaloch v zahraničí vrátane svetového festivalu ochotníckeho divadla v Monaku (víťaz prehliadky Divadlo „A“ z Prievidze či druhí v poradí Divadlo Commedia Poprad),” poznamenal režisér Lacko. Ako doplnil, tisovským inscenáciám chýbal snáď krôčik, aby sa vyrovnali tým najlepším. “Pretože divácke ohlasy boli vynikajúce a aj prísna porota našla v nich mnoho pozitív,” hovorí Jaroslav Lacko, ktorý v Tlmačoch získal  individuálne ocenenie za dramaturgiu inscenácie Triptych o túžbe.


Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross