No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Titul Kvízmajster putuje už po tretíkrát do Gymnázia Ivana Kraska

Štvrtý ročník zábavno-vedomostnej súťaže Kvízmajster, ktorú organizuje Mestské kultúrne stredisko v Rimavskej Sobote, už pozná svojich víťazov. Stali sa nimi maturanti z Gymnázia Ivana Kraska – Erik Csabay, Patrik Kovács a Lukáš Nôta. Podarilo sa im to na tretí pokus, keď v predchádzajúcich dvoch sériách skončili najprv tretí a vlani dokonca na druhom mieste. V tohtoročnom finále si s prehľadom poradili so svojimi mladšími spolužiakmi z II.A. Na 3. mieste sa umiestnili študenti V.H zo SOŠ obchodu a služieb v Rimavskej Sobote, ktorí uspeli v súboji proti gymnazistom z Revúcej.

Semifinálové kolá prebiehali v stredu, 11. decembra, v divadelnej sále Domu kultúry už od skorých ranných hodín. Súťažiaci sa museli popasovať s desiatkami otázok a interaktívnych úloh z oblasti slovenskej a regionálnej kultúry. Nechýbali však ani zaujímaví hostia. „Svojou návštevou nás poctil Marek Hriň, zakladateľ internetového obchodu Gemerská debnička, ale aj Mirka Čierna, ktorá sa zaoberá výrobou včelích voskových obalov Môj obal,“ priblížil Tomáš Bálint, autor projektu Kvízmajster.

Finálový duel, ktorý sa odohral vo štvrtok, 12. decembra, otvorilo tanečné vystúpenie žiakov Základnej umeleckej školy v Rimavskej Sobote pod vedením Júlie Dobrockej. V choreografii spojili viacero druhov tanca a chceli tak dokázať, že aj na modernú hudbu sa dajú tancovať klasické štýly. Vystúpenie svojou interpretáciou skladby Páslo dievča pávy osviežila samotná autorka choreografie. Piesňami slovenskej populárnej hudby zase divákov potešili žiaci a pedagógovia Základnej umeleckej školy v Jesenskom.

Chýbať nemohol ani Slavo Hlásny, ktorý v Rimavskej Sobote už druhý rok organizuje populárne kvízové večery pre širokú verejnosť pod názvom Kvízmajster liga. Na interaktívny 10-kolový súboj proti rekordmanovi relácie Duel si trúfol odvážny študent Samuel, spolužiak neskorších víťazov z Gymnázia Ivana Kraska. Súperi mali za úlohu správne lokalizovať miesto na mape, priradiť nárečové slová k obrázkom, doplniť text piesne, zdolať súpera v pexese či dešifrovať tradičné jedlá regiónu ukryté v prešmyčkách. So skóre 8:3 sa napokon z víťazstva tešil Samuel.

O zábavu sa počas oboch dní staral ostrieľaný moderátor Cyril Žolnír, známy aj ako rimavskosobotský Martin Nikodým. V jednej z otázok si však organizátori vystrelili aj z neho. Súťažiaci dostali za úlohu identifikovať Žolnírovu podobizeň upravenú populárnou aplikáciou FaceApp. Podobných vtipných momentov sa však v súťaži objavilo viacero.

Kvízmajster má tak za sebou ďalší úspešný ročník. A hoci budúci rok bude obľúbený projekt zážitkového vzdelávania pauzovať, organizátori sľubujú, že po prestávke sa vráti v ešte lepšej forme a s výraznými novinkami.

Kompletné výsledky:

  1. semifinále
    Gymnázium Ivana Kraska, II.A (5200 bodov)
    vs.
    Stredná odborná škola obchodu a služieb, V.H (5000 bodov)
  2. semifinále
    Gymnázium Ivana Kraska, IV.A (3600 bodov)
    vs.
    Gymnázium Martina Kukučína, Septima (3300 bodov)

Finále
Gymnázium Ivana Kraska, IV.A (5800 bodov)
vs.
Gymnázium Ivana Kraska, II.A (3500 bodov)

Projekt bol realizovaný s finančnou podporou Banskobystrického samosprávneho kraja.


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross