No active "ca-sidebar-197687" sidebar

To, či prídu Kandráčovci na Deň mesta, je otázne. Nemôžem pustiť viac ako 1000 ľudí, hovorí Šimko

13. augusta 2021 | | |  | 

RIMAVSKÁ SOBOTA - Na Deň mesta, ktorý sa má uskutočniť pri príležitosti 750. výročia prvej písomnej zmienky 3. septembra, má do Rimavskej Soboty prísť skupina Kandráčovci. Všetko je otázne, pretože podľa platných protipandemických opatrení môže byť na podujatí v exteriéri maximálne 1000 ľudí. Všetko sa bude riešiť na najbližšom zasadnutí mestského zastupiteľstva v utorok 17. augusta.

"Ja som predložil poslaneckému zboru návrh na 25-tisíceurové oslavy Dňa mesta. Chcem v každom prípade pozvať skupinu Kandráčovcov a moderátora Štefana Skrúcaného. Zároveň som žiadal od manažéra skupiny, aby zohnal jedného maďarského a jedného rómskeho speváka. V meste žijú Slováci, Maďari a Rómovia a všetci sme jednotní, a preto chcem, aby sme všetci spolu oslávili tento Deň mesta," povedal pre Rimava.sk primátor mesta Jozef Šimko.

Článok pokračuje pod reklamou


Ako ďalej doplnil, aj keď je okres Rimavská Sobota v zelenej fáze podľa platného covid automatu, na exteriérovom podujatí môže byť maximálne 1000 ľudí. "Tu je ten problém. Ak objednám Kandráčovcov a bude to zadarmo, na koncert bude chcieť prísť vyše 3000 ľudí. Neviem, čo mám robiť. Peniaze mám, no dohodu som ešte nepodpísal s manažérom skupiny," vyslovil sa.

Podľa jeho slov predloží tento návrh na najbližšom zasadnutí mestského zastupiteľstva. "Zároveň som uvažoval, že na podujatí vystúpia aj domáci, ako napríklad Háj, Rimavan či Bona fide. Budem rešpektovať názor a rozhodnutie poslancom mestského zastupiteľstva," konkretizoval primátor Šimko.


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross