No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Týždeň slovenských knižníc aj v Rimavskej Sobote

24. marca 2009 |  | |

Knižnica Mateja Hrebendu v Rimavskej Sobote sa opäť zapojila do každoročného Týždňa slovenských knižníc, ktorý Slovenská asociácia knižníc vyhlásila už po desiaty raz. Rimava.sk informovala riaditeľka rimavskosobotskej knižnice Táňa Mikitová.  Podľa jej slov sa týždeň knižníc nesie v duchu motta „Knižnice pre všetkých“ a jeho hlavným cieľom je dostať tieto inštitúcie bližšie do povedomia verejnosti.

„Častokrát sú na okraji záujmu mladej generácie, ale moderné služby ani v dnešnej dobe nemôžu úplne nahradiť kamenné knižnice a papierové knihy v nich,“ vyjadrila sa Mikitová.
Zároveň uviedla, že Knižnica Mateja Hrebendu počas týchto piatich dní organizuje niekoľko podujatí. „Dnes sme už mali akciu s názvom Ako sa letelo na Mesiac určenú pre stredoškolákov, usporiadali sme ju v spolupráci s rimavskosobotskou hvezdárňou,“ informovala riaditeľka knižnice. Ako ďalej povedala, o 17-tej hod. privítajú spisovateľa Andreja Štiavnického, ktorého večnou témou je Alžbeta Bátoriová.

„Zajtra, 25. marca, sa celé dopoludnie bude niesť v znamení literárnych hodín pre žiakov základných škôl, hovoriť sa bude o spisovateľoch Gemera-Malohontu,“ pokračuje vo vyratúvaní programu Táňa Mikitová. Vo štvrtok, 26. marca, sa podľa jej slov koná už 17. ročník  prehliadky detských autorských prác poézie a prózy Zlatá krajina. „Literárne práce bude dopoludnia  hodnotiť slovenská autorka pre deti Danuša Dragulová-Faktorová, popoludní bude formou besedy prezentovať svoju tvorbu,“ uviedla riaditeľka knižnice. Týždeň slovenských knižníc v Rimavskej Sobote napokon uzavrie celodenné podujatie Kamarátka rozprávka určené pre deti v predškolskom veku.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross