No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Týždeň slovenských knižníc si v Rim. Sobote užili aj najmenší čitatelia

9. marca 2023 | | |  | 

RIMAVSKÁ SOBOTA – Aj Knižnica Mateja Hrebendu v R. Sobote je súčasťou podujatia Týždeň slovenských knižníc. Jeho cieľom je pozitívne zviditeľňovať knižnice ako kultúrne a vzdelávacie inštitúcie prostredníctvom najrozmanitejšieho spektra aktivít a podujatí.

Marec je tradične nazývaný Mesiacom knihy a druhý marcový týždeň vyhlásila Slovenská asociácia knižníc 24. ročník celoslovenského podujatia Týždeň slovenských knižníc. Rimavskosobotská knižnica privítala množstvo milovníkov kníh, medzi nimi aj tých najmenších.

Článok pokračuje pod reklamou


"Musím povedať, že záujem o knihy je aj v dnešnej dobe u detí stále veľmi veľký. Najmä u školákov na prvom stupni, ale aj u predškolákov, začo najmä vďačím pedagógom, ktorí ich k tomu vedú," povedala pre Rimava.sk riaditeľka Knižnice Mateja Hrebendu Rita Herczegová.

Dopoludnia, počas Týždňa slovenských knižníc, patrili najmä škôlkarom, pre ktorých si knižnica pripravila spoločné čítanie rozprávok či bábkové divadlo. Po ňom si mohli oddýchnuť v hudobnej časti, ktorú knižnica pred pár mesiacmi revitalizovala.

NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross