No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Univerzita BUCH opäť otvára svoje brány

10. februára 2017 |  | 

Aj v roku 2017 sa otvárajú brány Univerzity BUCH - Beznádejne uletení chemici, ktorá spája vedu a umenie v slede zaujímavých tvorivých aktivít pre deti. Stretnutia sa uskutočňujú raz do mesiaca, témy, pokusy i aktivity sú veľmi príťažlivé pre deti  od 7 do 14 rokov. Vedú ich lektorky s dlhoročnými skúsenosťami - Mgr. Nadežda Miháľová, učiteľka chémie s výtvarným cítením a PaedDr. Eva Talianová, učiteľka výtvarnej výchovy. Prvá aktivita sa uskutoční 15. februára o 16.00 hod. v Dome kultúry, vchod E. Organizátorom je OZ Oxymoron, ktoré projekt uskutočňuje s finančnou podporou Banskobystrického samosprávneho kraja.

Termíny a témy jednotlivých stretnutí Univerzity  BUCH v roku 2017:

15. február  / Plasťáci Čo majú spoločné albatrosy, more a coca-cola? To sa dozvieš na našom prvom stretnutí. Vyrobíš si prívesky zo žugorky a iné užitočné veci z plastu.

22. marec / Praveká Veľká noc Vyrobíš si vlastné geódy s kryštálmi a dinosaurie vajcia.

19. apríl / Tajomstvo z kalamáraToto stretnutie ti dokáže, že písať sa dá aj pomocou dubienky. Čo je to dubienka? Uvidíš!

10. máj / Krabicová vedaPočas tvorivej dielne zažiješ experimenty s dúhou a svetlom. Vyrobíš si kaleidoskop a spektroskop.

19. september / Marshmallow vedaČaká ťa výroba sladkej plastelíny, ktorú môžeš zjesť a zostrojenie kuše na marshmallow.

17. október / Transilvánska univerzitaPočas Halloweenu nás navštívia hrôzostrašné upírky, ktoré nás naučia všetko, čo musíme vedieť o krvi.

21. november /  Šumivá vedaVyrobíš si šumivku do kúpeľa,  sopku a prezradíme ti aj recept na šumivú – pukajúcu lízanku.

5. december / Lastminute VianocePresvedčíš sa, že aj na poslednú chvíľu sa dá na Vianoce perfektne pripraviť. Vyrobíš si snežítko, vianočnú ozdobu a čokoládové kakao „na paličke“.

23. január 2018 / Tri grošeAké ochranné znaky majú mince a bankovky? Ako zistíš či sú pravé? To sa dozvieš na poslednom stretnutí.  Vyrobíš si aj  vlastnú pokladničku.

Zdroj: Rimava.sk, MsKS Rimavská Sobota 


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross