No active "ca-sidebar-197687" sidebar

V celoštátnej prehliadke amatérskeho divadla sa predstavia tri divadlá z okresu

9. júna 2010 |  | 

Osem inscenácií bude súťažiť na celoštátnej prehliadke amatérskeho divadla dospelých Tlmačské činohranie v Tlmačoch v okrese Levice. Medzi nimi má zastúpenie aj Rimavskosobotský okres, a to v troch predstaveniach.  Vyhlasovateľom a odborným garantom Tlmačského činohrania je Národné osvetové centrum z poverenia Ministerstva kultúry SR. Prehliadku organizuje od 11. do 13. júna Mestské kultúrne stredisko v Tlmačoch.

Ako informovala Iveta Ditte Jurčová z Národného osvetového centra v Bratislave, výber súťažných inscenácií mal tri fázy. Súbory sa zúčastnili regionálnych a krajských postupových prehliadok, odkiaľ organizátori navrhli Programovej rade Tlmačského činohrania 11 ocenených inscenácií. Tá z nich zaradila do súťažnej časti prehliadky osem inscenácií: Divadelný súbor Disk Trnava, Divadlo Hľadanie Tlmače, Celkom malé divadlo Žemberovce, Divadelný súbor Homo Fuge Púchov,  Divadelný súbor Daxner Tisovec,  Divadlo Pictus Rimavská Sobota,  Studio Poetika pri DS Daxner Tisovec, Divadlo G.F. Belopotockého Liptovský Mikuláš a Divadlo Commedia Poprad.

Divadelný súbor Daxner z Tisovca sa predstaví s vlastným spracovaním poviedky L.Grosmana  Obchod na korze v réžii Jaroslava Lacka.  Divadlo Pictus pri MsKS v Rimavskej Sobote uvedie absurdnú drámu  autora Rudolfa Skukálka s názvom Piliny,  Studio Poetika pri DS Daxner Tisovec na prehliadku postúpilo s hrou dánskeho autora Stena Kaala Muž je muž.

Súťažné inscenácie budú hodnotiť a analyzovať na seminároch traja porotcovia - režisér Miklós Forgács, dramaturgička Viktória Janoušková a dramaturgička Vladislava Fekete. Hosťom Tlmačského činohrania bude Nezávislé divadlo z Rumunska, ktoré zahrá pantomímu Contrast.

Zdroj: SITA


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross