No active "ca-sidebar-197687" sidebar

V Dekáči organizujú podujatie na podporu LGBTI+ ľudí

RIMAVSKÁ SOBOTA – Občianske združenie FRAJ a neformálna skupina Rimavská kaviareň sa pridali k celoslovenskej iniciatíve Slovenská Tepláreň. Jej cieľom je vyjadriť spolupatričnosť s blízkymi Matúša Horvátha a Juraja Vankuliča, ktorí boli zavraždení v bratislavskom bare Tepláreň, a podporu LGBTI+ ľuďom.

Do iniciatívy sa zapojilo viac ako 600 organizácií a umeleckých zoskupení naprieč celou krajinou, čím sa z nej stalo najväčšie kultúrno-spoločenské podujatie v slovenskej histórii.

Článok pokračuje pod reklamou


„Je nevyhnutné, aby sa zmenila atmosféra voči LGBTI+ ľuďom v našej krajine, aby sa zmenila legislatíva smerom k zrovnoprávneniu všetkých ľudí na Slovensku... Verím, že sa nám podarí posunúť Slovensko správnym smerom,“ povedal Michal Kaščák z festivalu Pohoda, ktorý Slovenskú Tepláreň zastrešuje a koordinuje.

Slovenská Tepláreň v Rimavskej Sobote sa uskutoční v sobotu (26. 11.) v priestoroch baru Dekáč. Podujatie sa začne o 19:00 diskusiou Miroslavy Čiernej s Milanom Zvadom, ktorý pôsobí ako prekladateľ, projektový manažér a dramaturg nezávislého kultúrneho centra Záhrada v Banskej Bystrici, ale aj občiansky aktivista. Spoluorganizuje banskobystrický PRIDE a ako člen neformálnej skupiny INOKRAJ sa snaží prepájať LGBTI+ ľudí v Banskobystrickom kraji so svetom a svet s nimi.

Po diskusii budú nasledovať koncerty banskobystrickej pop-rockovej formácie Kvet z Alokatu a rimavskosobotskej speváčky Zuzany Mikulcovej, ktorá sa predstaví v duu s Andrejom Hruškom.

Všetci účinkujúci vystúpia bez nároku na honorár. Podujatie je bezplatné, na mieste ho však bude možné podporiť dobrovoľným príspevkom. „Chceme, aby bolo Slovensko krajinou, kde sa každý a každá môže cítiť bezpečne a kde je príslušnosť k akejkoľvek menšine prijímaná s rešpektom ako prirodzená súčasť spoločnosti. Aj preto sme sa pridali k iniciatíve Slovenská Tepláreň. Všetkých, ktorí chcú kráčať cestou
nenásilia, spolupatričnosti a tolerancie, pozývame v sobotu do Dekáča,”
dodal Tomáš
Bálint z OZ FRAJ.


NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross