No active "ca-sidebar-197687" sidebar

V Dome kultúry v R. Sobote sa rekonštruujú sociálne zariadenia

27. januára 2009 |  | |

Rekonštrukcia sociálnych zariadení v Dome kultúry v Rimavskej Sobote, ktorá prebieha na etapy, si vyžiada investície vo výške viac ako 3 mil. korún (99 581.76 eur). „Sociálne zariadenia rekonštruujeme aj kvôli tomu, že všeobecne platí, aká je úroveň WC, taká je úroveň národa,“ povedal pre Rimava.sk riaditeľ Mestského kultúrneho strediska (MsKS) v Rimavskej Sobote Ľubomír Šárik.

Šárik informoval, že sa v súčasnosti dokončuje sanácia WC a spŕch pre účinkujúcich za divadelnou sálou. „Je to preto, aby aj komfort pre účinkujúcich mal isté parametre,“ podotkol riaditeľ MsKS, ktorý dodal, že tieto práce by mali byť ukončené vo februári. Začalo sa s nimi v minulom roku.

Vo schválenom tohtoročnom rozpočte mesta sú na rekonštrukciu sociálnych zariadení vyčlenené finančné prostriedky vo výške 480 tis. korún (15 933.09 eur). Podľa vyjadrenia riaditeľa MsKS sa tieto financie použijú na rekonštrukciu  sociálnych zariadení pri reprezentatívnej veľkej zasadačke a na úpravu WC v administratívnej časti domu kultúry – pre pracovníkov MsKS. „V prvom rade však treba urobiť priestory, ktoré navštevujú diváci, účinkujúci, či hostia,“ podčiarkol.

Šárik sa vyjadril, že sociálne zariadenia, ktoré už boli v dome kultúry zrekonštruované, spĺňajú „parametre súčasnosti“. „Je tam aj bezbariérový prístup. Zrekonštruované boli sociálne zariadenia pri divadelnej sále, ďalej v zákulisí, kde sú krúžky, kluby, pri estrádnej sále a aj na prízemí, kde prebiehajú podujatia, súvisiace s krúžkovou činnosťou,“ doplnil riaditeľ MsKS, ktorý poznamenal, že v rámci rekonštrukčných prác dochádza aj k zníženiu stropu a aj k výmene starej technológie, ktorá tam bola.

Náklady na rekonštrukciu sociálnych zariadení vyčíslil Ľubomír Šárik doteraz na približne 2.5 mil. korún (82 984.80 eur). Prvá etapa sa realizovala pred tromi rokmi.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross