No active "ca-sidebar-197687" sidebar

V Dome kultúry sa stretli deti so špeciálnymi potrebami, vyrábali vianočné ozdoby

21. decembra 2011 |  | |

Viac ako 60 detí so špeciálnymi potrebami a ich učitelia sa včera dopoludnia stretli v rimavskosobotskom Dome kultúry na tvorivých dielňach s názvom Vianočné konvergencie.

„Podujatie, ktoré má tradične charakter trojdňového pobytu v rekreačnej oblasti Kokava, sme tento rok uskutočnili len ako dve jednodňové stretnutia. Prvé sa uskutočnilo pred dvoma týždňami, v piatok, 9. decembra, kedy sme tvorivé dielne usporiadali v Reedukačnom centre v Čerenčanoch pre všetkých chovancov, ktorých je približne 55,“ vysvetlila autorka projektu Regina Špitálová.

Pre deti z miestnych špeciálnych škôl – slovenskej i maďarskej a špeciálnej triedy zo Základnej evanjelickej školy Zlatice Oravcovej si organizátori pripravili štyri tvorivé dielne zamerané na výrobu vianočných ozdôb. Počas troch hodín si všetci vytvorili vianočnú guľu servítkovou technikou, slávnostne vyzdobili voňavý pomaranč, napiekli medovníky a vytvorili hviezdu z korálok.

„Som veľmi rada, že sa nám napriek nedostatku finančných prostriedkov podarilo udržať tradíciu podujatia, ktoré sme sa rozhodli uskutočniť v príjemnej vianočnej atmosfére. Podujatie bolo podporené z Banskobystrického samosprávneho kraja, za čo im veľmi pekne ďakujeme,“ uzavrela Špitálová a dodala, že pri realizácii pomáhali aj mladí dobrovoľníci. Súčasťou vianočného  stretnutia bolo aj privítanie Mikuláša a prekvapenie na záver. Organizátormi podujatia sú OZ Oxymoron a Mestské kultúrne stredisko v Rimavskej Sobote.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross