No active "ca-sidebar-197687" sidebar

V Dome kultúry pozastavili naplánované podujatia či krúžky. Podobne aj v Hnúšti, Tisovci. V Lučenci zrušili mestské zatupiteľstvo

V rimavskosobotskom dome kultúry zrušili na najbližšie dva týždne naplánované hromadné akcie. Týkajú sa piatich podujatí, kde by sa mohli stretnúť stovky divákov, ako aj viacerých filmov v Kine Orbis. Ako ďalej Rimava.sk informovali v MsKS, opatrenia súvisia s nariadením Úradu verejného zdravotníctva SR pri ohrození verejného zdravia z dôvodu šírenia prenosného ochorenia COVID-19. „V súvislosti s preventívnymi opatreniami verejnosti oznamujeme, že podujatia od 10. marca do 23. marca 2020 sú nateraz zrušené. Vstupenky ostávajú v platnosti. O náhradných termínoch vás budeme včas informovať,“ uvádza MsKS v stanovisku.

Opatrenia sa týkajú podujatí:
14.03. Venček ZŠ Š. M. Daxnera
15.03. Koncert János Bródy
17.03. Koncert vážnej hudby a Kvízmajster liga
19.03. Rómeo a Júlia
20.03. Mestská galéria - vernisáž výstavy
Kino Orbis Rimavská Sobota v uvedenom termíne ruší všetky predstavenia.

Článok pokračuje pod reklamou.



Rovnako sa to týka všetkých klubov a krúžkov, nakoľko zoskupenie nad desať ľudí sa považuje už za hromadné. „Podujatia plánované po tomto termíne zatiaľ nerušíme, budeme reagovať podľa vyvíjajúcej sa situácie,“ avizujú v MsKS. Ako ďalej uvádzajú, veria, že aj vďaka takýmto zodpovedným opatreniam sa spoločne podarí riziko nákazy koronavírusom zastaviť. „Sme presvedčení, že sa život všetkých nás postupne vráti do normálnych koľají a podujatia úspešne prebehnú v náhradnom termíne,“ podotkli v stanovisku s tým, že o prípadných zmenách alebo úpravách termínov budú informovať na www.domkultury-rs.sk, na fb Mestské kultúrne stredisko a v jednotlivých udalostiach.

Prestavenia a stretnutia sú pozastavené na najbližšie dni aj v Hnúšti či Tisovci

Obmedzenia sa týkajú aj predstavení a športových podujatí v Tisovci či Hnúšti. Podľa vedúceho oddelenia kultúry v Tisovci Michala Stejskala od včera sú u nich zrušené predstavenia či stretnutia miestnych spolkov v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta – mužského spevokolu, divadla, dychovky. Čakajú nás následné podujatia – Lojkov divadelný Tisovec, ktorý ide ďalej do Revúcej. Uvidíme ešte ako sa to posunie,“ uviedol pre Rimava.sk Stejskal. Medzi najočakávanejšie predstavenie v Hnúšti patrí určite Peter Marcin. Podľa riaditeľky MsKS v Hnúšti Diany Vojenčiakovej, toto vystúpenie nerušia, iba ho budú prekladať.

Aj Lučenec ruší všetky športové a kultúrne podujatia

Krízový štáb zvolala aj primátorka mesta Lučenec Alexandra Pivková. Na základe rozhodnutia krízového štábu SR sú od utorka 10.3.2020 zakázané všetky spoločenské, kultúrne a športové podujatia organizované mestom v kultúrnych, sociálnych a školských zariadeniach. Toto preventívne opatrenie bude v platnosti minimálne 14 dní. "Z preventívnych dôvodov a aktuálnej situácie sa rušia všetky filmové a divadelné predstavenia v kine Apollo, podujatia v Synagóge a Radnici až do odvolania," uvádza Andrej Barančok, poverený externou komunikáciou mesta Lučenec. Rovnako sa to týka aj športových podujatí organizovaných športovými klubmi, zväzmi a inými organizáciami v priestoroch (športoviskách) patriacich do správy spoločnosti SPOOL.

Mesto zrušilo zasadnutia, poslanecké grémiá či mestské zastupiteľstvo

Lučenec vydáva zákaz pre zamestnancov mesta zúčastniť sa akýchkoľvek školení, prednášok či seminárov. Podľa Barančoka mesto ruší zasadnutia, na ktorých sa zhromažďuje väčší počet osôb, poslanecké grémium, mestské zastupiteľstvo a pod. Vydáva zákaz návštev na ubytovni na Rúbanisku II/78. Zároveň obmedzuje organizovanie schôdzí vlastníkov bytov v správe spoločnosti SPOOL.

Vyzývajú o doržiavanie hygieny v hromadnej doprave

Krízový štáb mesta zároveň vyzval spoločnosť SAD Lučenec o dôsledné dodržiavanie hygienicko-epidemiologického režimu v prostriedkoch hromadnej dopravy, a to hlavne vykonávaním častej dezinfekcie interiérov vozidiel, objektov, priestorov a zariadení slúžiacich na zhromaždenie obyvateľov. Primátorka dodáva, že nie je dôvod na paniku, ale podľa jej slov je dôležité konať preventívne. „Krízový štáb mesta na dennej báze sleduje a vyhodnocuje aktuálne dianie na území Slovenska a v prípade potreby je pripravený prijať ďalšie opatrenia na elimináciu rizika v meste Lučenec spojeného s koronavírusom COVID 19“, dodala na záver Pivková.

Zdroj: Rimava.sk, MsKS Rimavská Sobota


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross