No active "ca-sidebar-197687" sidebar

V galérii Ganevia je vystavených viac ako tristo diel z tohtoročných Letáv

25. októbra 2010 |  | |

Vysokou účasťou a krásnymi dielami mladých Letavákov sa už tradične vyznačuje každá z vernisáží artefaktov tohto umeleckého tábora. Po 25. ročníku, ktorý mnohí označili za jeden z najlepších, však malo aj otvorenie výstavy v piatok, 22. októbra, výnimočnú atmosféru. Ako pre Rimava.sk povedal zakladateľ a organizátor podujatia, Marian Lacko, na vernisáži sa zišlo viac ako sto ľudí, väčšinou účastníkov tábora, od Prahy až po Košice.
 
Tí si okrem vystavených diel, ktorých je tento rok vyše tristo, mohli pozrieť aj zaujímavé videozáznamy a výstupy z jednotlivých dielní a tak sa aspoň symbolicky preniesť na Kokavu, kde sa 25. ročník tábora konal. Ako Marian Lacko prezradil, všetko nasvedčuje tomu, že v prvej polovici augusta sa tam mladí umelci zídu opäť.
 
Medzinárodný umelecký workshop sa uskutočnil 8. - 15. augusta v rekreačnej oblasti Kokava - Línia. Tábora sa zúčastnilo spolu vyše 400 účastníkov zo Slovenska, Česka, Rakúska i Francúzska vrátane organizátorov a umelcov účinkujúcich vo večerných programoch. Účastníci tvorili pod vedením profesionálnych lektorov v  umeleckých dielňach zameraných na výtvarné umenie, fotografiu, film, divadlo, tanec, literatúru či hudobno-textársku tvorbu.
Novinkou bola dielňa pantomímy pod vedením Miroslava Kasprzyka či multimediálna dielňa Daniela Heviera Divný Janko, v ktorej vznikla časť filmu o Jankovi Kráľovi.
 
Výstava artefaktov z jubilejného ročníka Letáv potrvá do konca novembra.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross