No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Gemersko-malohontské osvetové stredisko čaká Infodeň

21. septembra 2009 |  | |

Prezentácia vlastnej činnosti a jej priblíženie širokej verejnosti je cieľom zajtrajšieho (22. september) Infodňa, ktorý pripravilo Gemersko-malohontské osvetové stredisko (GMOS) v Rimavskej Sobote. Rimava.sk informovala riaditeľka organizácie Darina  Kišáková.

„V meste pôsobia aj iné kultúrne inštitúcie a mnohí si nás s tými ostatnými mýlia. Gemersko-malohontské osvetové stredisko existuje viac ako 50 rokov, chceme teda ľuďom ukázať a prezentovať, čo vlastne robíme,“ zdôvodnila Kišáková. Ako dodala, Infodeň sa bude konať po prvýkrát.

Podľa slov riaditeľky je dopoludnia na programe prezentácia v priestoroch GMOS. Sprístupnená bude výstava fotografií autorky Agáty Bartovej, ako aj výstava prác detí z letného tábora remesiel, hudby, spevu a tancu Remeslo má zlaté dno.

O 11-tej hodine v obradnej sieni rimavskosobotskej radnice udelia Rudolfovi Stehlíkovi z Veľkých Teriakoviec ocenenie „Majster ľudovej výroby“ . „Čestný titul mu oficiálne odovzdajú zástupcovia  Ústredia ľudovej umeleckej výroby z Bratislavy,“ uviedla Kišáková. Podľa jej slov sú pozvaní aj starostovia obcí,  zástupcovia vyššieho územného celku, chýbať by nemal ani Ladislav  Monček, vedúci odboru cestovného ruchu a kultúrneho dedičstva BBSK.

Popoludní od 13-tej hodiny bude potom opäť pokračovať prezentácia v priestoroch  Gemersko-malohontského osvetového strediska.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross