No active "ca-sidebar-197687" sidebar

V lete sa uskutoční už 31. ročník festivalu ľudovej kultúry - KOLIESKO

27. mája 2022 | | |  | 

KOKAVA NAD RIMAVICOU -  Milovníci folklórneho umenia, poprosíme vás o pozornosť! Združenie priaznivcov tradičnej a ľudovej kultúry KOLIESKO, ako jeden z hlavných organizátorov folklórneho festivalu KOLIESKO, ktoré sa koná každý rok v Kokave nad Rimavicou, dáva do pozornosti už 31. ročník festivalu ľudovej kultúry.

Predĺžený víkend plný folklóru a ľudovej tematiky sa uskutoční od 4. do 7. augusta v Kokave nad Rimavicou. Ako pre Rimava.sk uviedla Janka Krotáková, vedúca Miestneho kultúrneho strediska v Kokave nad Rimavicou, bohatý kultúrny program sa začne už vo štvrtok (4. 8.) a bude trvať od 16:00 do 20:30 hod., kedy je v spolupráci s Národným osvetovým centrom pripravený seminár z cyklu Kokavské etnodielne nielen pre študentov.

Článok pokračuje pod reklamou


Kokavské etnodielne budú pokračovať aj na ďalší deň, v piatok, a to od 10:00 do 17:00 hod. Na pódiu Koliesko pri fontáne budú od 16:00 do 18:30 pripravené vystúpenia folklórnych súborov - FS Ipeľ z Lučenca, FS Jánošík z Fiľakova, FS Rakonca z Fiľakova, FaDS Dubkáčik z Buzitky, DFS Radosť z Lučenca, DFS Jánošík z Fiľakova, DFS Kokavan z Kokavy nad Rimavicou, DFS Kukučky z Poltára a DFS Málinčok z Málinca.

V sále Domu kultúry bude pripravený v čase od 20:00 do 21:30 hod. scénický program súboru Hranicami. V neskorších večerných hodinách (21:15 hod.) vás slávnostne privítajú na otvorení festivalu.

V rámci programu Ozveny nad Kokavou, budú účinkovať fujaristi, trombitáši, speváci a spevácke skupiny. O 22:30 hod. je pripravený koncert Michala Nogu.

Článok pokračuje pod reklamou


V sobotu (6. 8.) sa od 9:00 hod. uskutoční otvorenie remeselnej uličky na ulici Štúrova, a tiež na námestí, kde nájdete ľudových výrobcov s ukážkami výroby. O 10:30 hod. si v sále Domu kultúry môžete vychutnať program, ktorý má pripravený Ľudová hudba z Klenovca, taneční a spevácki pedagógovia Lucia Zvarová a tanečník.

Na pódiu bude aj počas tohto dňa od 13:30 hod. pripravený program v podaní FS KÝČERA z Čierneho Balogu, FS ŠARIŠAN z Prešova, Klub autentického folklóru Hojana zo Žiliny a skupina z Moravy - Mužáci z Hrušek.


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross