No active "ca-sidebar-197687" sidebar

V máji oslávi Dni mesta R. Sobota aj Hnúšťa

20. apríla 2010 |  | | |

V stredu, 5. mája, si obyvatelia Rimavskej Soboty pripomenú 676. výročie udelenia výsadných práv a slobôd tomuto mestu. Na počesť výročia sa uskutočnia Dni mesta ako aj sprievodný program. Okrem toho na slávnostnom zasadnutí Mestského zastupiteľstva udelia Ceny mesta za prínos k rozvoju a dobrému menu Rimavskej Soboty.

Program na Hlavnom námestí otvorí o 9:00 hod. okresná súťaž a ukážka družstiev prvej pomoci. Dopoludnie bude patriť prevažne malým deťom, ktorých čaká programový blok maľovania a zábavy.
Na obed sa mestu prihovorí primátor Rimavskej Soboty Štefan Cifruš, v popoludňajších hodinách vystúpia džudisti, zápasníci i taekwondisti. Na pódiu sa predstavia aj tanečníci a Sobotienka so svojou dychovou hudbou. Prezentovať sa budú aj krúžky a súbory CVČ Relax.
Od 17:30 hod. sa v Rímsko-katolíckom kostole uskutočnia ekumenické bohoslužby. V tom istom čase začne na Hlavnom námestí aj hudobný program, vystúpia folklórne súbory Ózdi Néptánc Egyesület z Maďarska, ako i FS Rimavan a Új Gömör z Rimavskej Soboty. Pripravené je aj hip-hopové vystúpenie tanečnej skupiny Erica. Večer zavŕšia hudobné skupiny Exil a Attermead.

Dni mesta Rimavská Sobota sú už tradične spojené aj s rôznymi sprievodnými podujatiami, ktoré sa pravidelne konajú v máji. V stredu a štvrtok, 5. a 6. mája, sa uskutočnia Jarné trhy. Obyvateľov Rimavskej Soboty čakajú aj rôzne športové podujatia. V sobotu sa v priateľskom zápase na rimavskosobotskom futbalovom štadióne predstaví reprezentačný výber Malajzie.

V Hnúšti na Dni mesta vystúpia známe osobnosti, Jana Kirschner a Chiki liki tu-a

Dni mesta sa v závere mája budú konať aj v Hnúšti. V piatok 28. mája hudobný program spestrí prešovská formácia Chiki liki tu-a, v sobotu je hlavným bodom programu viac ako hodinový koncert populárnej slovenskej speváčky Jany Kirschner. Informáciu pre Rimava.sk dnes potvrdil primátor mesta Hnúšťa Michal Bagačka.

„Koncerty sa budú konať v amfiteátri. Samozrejme aj tento rok dávame možnosť naším amatérskym kapelám a súborom, ktoré pôsobia v našom regióne. Tento rok robíme Dni mesta v novej réžií, ale verím, že to bude minimálne tak dobré ako minulé roky,“  povedal pre Rimava.sk Bagačka.

Najsevernejšie mesto okresu, Tisovec čakajú Dni mesta v júni.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross