No active "ca-sidebar-197687" sidebar

V marci sa predstaví divadlo Apollo, pripravená je aj výstava maďarského autora

27. februára 2009 |  | | |

Všetko o ženách, to je názov komédie chorvátskeho dramatika Mira Gavrana, ktorú v Rimavskej Sobote uvedie Divadlo Apollo. V divadelnej sále Domu kultúry sa s touto hrou predstaví v piatok, 13. marca, o 19-tej hodine. Pätica príbehov poodhalí zákutia duše i života ženy, jej city, trápenia, svet intríg, ľúbostné sklamania ale aj šteklivé tajomstvá. Pohľad na ženský svet očami mužského autora herecky stvárnia Andrea Karnasová, Dagmar Bruckmayerová a Andrea Zimányi-Profantová.

Milovníci výtvarného umenia si v marci tiež prídu na svoje. Mestská galéria v Rimavskej Sobote v spolupráci s Kultúrnym inštitútom Maďarskej republiky pripravila výstavu „István Birkás“. Vernisáž je naplánovaná na stredu, 4. marca o 16-tej hodine, výstava potrvá do 13. apríla.

„Diela Istvána Birkása by sme ťažko vedeli zaradiť do tradičných estetických kategórií. Obrazové stavby, tvorené ako koláže umelec vyhotovuje spôsobom asambláže, ktorú komponuje napríklad nasypaným pieskom, trstinou na podkladovú plochu a stierkovaním. Do kompozície vkladá rôzne predmety – najčastejšie fragmenty nábytkov a prvkov ľudového rezbárstva,“ týmito slovami približuje výstavu jej kurátorka Márta Pallag.

Ani v rimavskosobotskom kine Orbis nebude budúci mesiac núdza o zaujímavé filmy. Po februárovom úspechu slovenskej drámy Pokoj v duši je  od 19. do 22. marca na programe česká komédia Nestyda, v ktorej si zahrala aj úspešná slovenská herečka Emília Vášaryová. V ten istý marcový víkend bude premietaná aj slovenská tragikomédia Tango s komármi.

A na záver ešte tip pre tých, ktorí holdujú tancu a tanečným civčeniam. Už budúci týždeň, v piatok 6. marca o 18-tej hodine začína v Dome kultúry Danceforming, hodiny tanca šité na mieru všetkých aktívnych záujemcov, hlavne jednotlivcov starších ako 14 rokov.

Tieto, ale i mnohé ďalšie podujatia nájdete v internetovom Kalendári akcií, ktorý Vám prináša rimavskosobotské MsKS. Stačí si ho z času na čas preklikať a nájsť si to „svoje“. Kalendár umožňuje organizátorom podujatia do neho bezplatne aj pridávať prípadne reklamovať.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross