No active "ca-sidebar-197687" sidebar

V mestskej galérii budú deti oslavovať piate narodeniny tvorivých dielní

14. júla 2011 |  | |

Letné tvorivé dielne pokračujú aj budúci týždeň, v pondelok sa v rimavskosobotskej Mestskej galérii budú oslavovať ich piate narodeniny. Deti si pripomenú to najlepšie z minulých ročníkov a vyskúšajú si techniky, ktoré mali najväčší úspech. Ako Rimava.sk informovala Gabriela Garlatyová,  v pondelok dopoludnia od 9.00 hod. bude v galérii Retro - Narodeninový deň. Deti, ktoré prídu po prvýkrát podľa jej slov zistia, že maľovanie hodvábnych šatiek pomocou mikrovlnky, enkaustika (maľovanie žehličkou) a vytváranie obrázkov z pyssly je zábavné a jednoduché.

Smile day alebo Usmievaj sa celý deň, taký je názov utorkových tvorivých dielní. „Tento deň ovládne duch radosti, vyrobíme si prívesky smajlíkov z plste,“ avizuje Garlatyová. Ako dodala, na deti čaká aj prekvapenie v podobe tvorivej aktivity s Ivanom Slovenčákom na jeho autorskej výstave Džukel čávo v galérii.

Všetky výrobky si účastníci tvorivých dielní budú môcť odniesť domov. Počet účastníkov dielní bude limitovaný na 20 detí vo veku nad 6 rokov. Základné vstupné na TD v galérii: 4€ - bez obeda

Na dielne sa treba vopred objednať najneskôr do pondelka rána do 7,30 hod: 0905 56 91 98 alebo na e-adresu: [email protected]

Tvorivé dielne MG vznikli s podporou Ministerstva kultúry Slovenskej republiky a konajú sa v rámci programu Kultúrneho leta Hot Art Mestského kultúrneho strediska v Rimavskej Sobote. Počas tohto týždňa prebiehali na Kurinci, deti z plechoviek, starých fliaš a obalov vyrábali vlastnú lávovú lampu, stojan na ceruzky alebo mydlo. Včera odhalili  tajomstvá magických obrazcov – mandál a batikovali tričká. V piatok a sobotu čaká na deti indiánsky deň, budú maľovať stan aj seba, vyrábať lapač snov, maľovať na kamene či vytvárať drevné šperky.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross