No active "ca-sidebar-197687" sidebar

V múzeu sprístupnili výstavu Syseľ, zamerali sa aj na deti (FOTO)

RIMAVSKÁ SOBOTA - Gemersko-malohontské múzeum v Rimavskej Sobote sprístupnilo 9. septembra očakávanú výstavu Syseľ, ktorá potrvá až do 30. januára 2022. Životom hlodavcov vás prevedie Monika Gálffyová z múzea.

"Sysle boli v minulosti na Slovensku rozšírené vo veľkých počtoch. V 70. až 80. rokoch nastal silný pokles populácie tohto malého hlodavca a v súčasnosti sú na Slovensku ohrozené. Chceli sme si pripomenúť ich existenciu a motivovať ľudí, aby ich viac chránili a spoznali," povedala pre Rimava.sk Gálffyová.

Ako ďalej doplnila, príprava výstavy trvala približne štyri mesiace. "Najskôr sme mali terénny výskum, ktorý trval približne dva roky a potom príprava fyzickej výstavy, pripravovanie textov, obrázkov a aktivít približne štyri mesiace," dodala.

Na otvorení výstavy sa zúčastnil aj Ervín Hapl zo Živej planiny. "Výstava bude prístupná verejnosti každý deň okrem pondelka, keď je múzeum zatvorené. Prednášky budú v októbri, a to 6. 10. a 27. 10 s Ervínom Haplom, ktorý porozpráva o ich ochrane a živote. V popoludňajších hodinách budú pre verejnosť a poludňajších hodinách pre školské skupiny," uzavrela Gálffyová.


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross