No active "ca-sidebar-197687" sidebar

V piatok divadelné predstavenie, vernisáž interaktívnej výstavy aj hip-hopová párty

29. septembra 2010 |  | 

Otvorenie interaktívnej výstavy Zoltána Szásziho a Gábora Gyenesa, hip-hopová párty a veselohra v podaní komárňanského Jókaiho divadla, taký je program na prvý októbrový podvečer v Mestskom kultúrnom stredisku v Rimavskej Sobote.

Jókaiho divadlo uvedie v piatok, 1. októbra, o 19:00 hod. v divadelnej sále hudobnú veselohru Milenci z Ancony, ktorá je plná komických situácií a známych pesničiek. Dej sa odohráva v malom mestečku na pobreží Jadranu. Hlavnými postavami sú koketný Don Tomao, jeho dospievajúce komické dieťa, ktoré sám vychováva, ich horkokrvná chyžná, osamelá majiteľka penziónu a vlastník kaviarne, obdarený podpriemerným citom pre podnikanie v oblasti gastronómie. A to ešte nehovoriac o ostatných, ktorých sem zavedie osud: potulný muzikant, znudený milionár, mudrc žijúci ako svätec a čiperná dievka zo Segedínu, ktorá sa snaží v tomto nádhernom talianskom meste vyhľadať otca svojho ešte nenarodeného dieťaťa. Adina Lévay, režisérka predstavenia, ozvláštnila pravú taliansku komédiu zaujímavým riešením.

Hrajú: Horányi László m. v. (a.h.), Tar Renáta, Majorfalvi Bálint, Holocsy Krisztina, Ollé Erik, Holocsy Katalin, Olasz István, Bandor Éva - Jászai Mari-díjas a Varsányi Mari.
Svetová premiéra Milencov z Ancony sa konala 11. mája 1997 v Radnótiho divadle v Budapešti. Tu predstavenie odohrali 200-krát, v Nyíregyháze 100-krát, a okrem toho ešte v maďarských mestách Eger, Székesfehérvár, Békéscsaba, Szeged, Pécs, Veszprém, ale aj v Košiciach.
Vstupné 7 € dospelí / 5 € študenti a dôchodcovia v predpredaji v MsKS a v Kníhkupectve M. Tompu, 10 € v deň predstavenia.

.

V piatok Mestské kultúrne stredisko a Občianske združenie Oxymoron pripravili dve podujatia adresované mladým ľuďom. Prvým je vernisáž interaktívnej výstavy s názvom Kamasz gondold tovább!/ Puberťák, domysli to!, ktorá vyzýva účastníkov, aby sa zapojili do jej tvorby. Pozostáva z panelov, na ktorých sa odohráva príbeh zaľúbeného dospievajúceho mladíka, v podobe komiksu. Dáva návštevníkovi priestor na voľné dotvorenie príbehu, dopísanie textu, či dokreslenie. Vernisáž bude o 16:00 hod. v Dome kultúry, kde zostane nainštalovaná v priebehu jedného týždňa, následne poputuje do iných miest na Slovensku i v Maďarsku.
Výstavu podporilo Ministerstvo kultúry SR.

.

V ten istý večer od 19:00 hod. v GAB klube na Hip-hop cool party vystúpia mladé kapely z Hnúšte a okolia Apokalipsa, R.G.C, Č.Z.U., tanečníci CVČ Relax a bude možnosť zapojiť sa do tanečného súboja Free style battle. Vstupné: 2 €.

Zdroj: MsKS Rimavská Sobota


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross