No active "ca-sidebar-197687" sidebar

V piatok začína v meste Advent 2009

25. novembra 2009 |  | |

Ekumenické bohoslužby v rímskokatolíckom kostole v piatok, 27. novembra, budú slávnostným zahájením tohtoročného adventu v Rimavskej Sobote. Na bohoslužbách, ktoré začínajú o 18-tej hodine, sa zúčastnia miestni zástupcovia cirkvi ako aj primátor Rimavskej Soboty Štefan Cifruš. Ako ďalej pre Rimava.sk uviedla Tatiana Koniarová z Mestského kultúrneho strediska (MsKS), program Adventu 2009 bude pokračovať vo štvrtok, 3. decembra o 18-tej hodine, kedy sa v divadelnej sále Domu kultúry predstavia súbory a krúžky MsKS.

Na Hlavnom námestí zavládne vianočná atmosféra v piatok, 4. decembra. Popoludní sem  zavíta Mikuláš, slávnostne rozsvietia vianočný stromček a so svojim programom vystúpi na pódiu Centrum voľného času Relax.

Tradičný benefičný program pod názvom Ľudia ľuďom pripravil Územný spolok Slovenského červeného kríža v Rimavskej Sobote na pondelok, 14. decembra, o 18-tej hodine v divadelnej sále Domu kultúry.  Ako pre Rimava.sk uviedla riaditeľka územného spolku Mária Majerčíková, výťažok z podujatia poputuje na Fond pomoci.

Advent neobíde ani Gemersko-malohontské múzeum a Mestskú galériu, kde sú v týždni od 14. do 18. decembra naplánované rôznorodé aktivity s vianočnou tematikou.

Vo vianočnom koncerte sa vo štvrtok, 17. decembra o 17-tej hodine v rímsko-katolíckom kostole predstavia aj žiaci Základnej umeleckej školy. V utorok, 22. decembra, o 18-tej hodine sa kostol rozozvučí koncertom Bratislavského dámskeho orchestra a speváckeho zboru.

K predvianočnej nálade neodmysliteľne patria aj tradičné trhy, ktoré mesto pripravilo na 15. a 16. decembra na Malohontskej a Jánošíkovej ulici.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross