No active "ca-sidebar-197687" sidebar

V polovici júla začnú v mestskej galérii letné tvorivé dielne

30. júna 2010 |  | 

Mestská galéria v Rimavskej Sobote aj tento rok pripravila pre deti tematické tvorivé dielne, ktoré začnú v polovici júla. Deti si počas nich vyskúšajú rôzne umelecké techniky a dozvedia sa zaujímavosti o svojom meste aj ďalekých krajinách.

Alica v krajine zázrakov bude motívom prvého dňa tvorivých dielní, v stredu, 14. júla. „Tábor slávnostne otvoríme a navzájom sa spoznáme. Pomocou pána Klobučníka vytvoríme svoj vlastný, uletený klobúk a bláznivé šperky z fimo hmoty,“ Rimava.sk informovala vedúca Mestskej Galérie Gabriela Garlatyová. Ako dodala, deti sa zoznámia s technikou šperkárstva, modelovania, konštruovania a mramorovania.

Piatok, 16. júl, bude patriť fialovej farbe. Podľa slov Garlatyovej, fialová ovládne celú tvorivú dielňu, bude sa ňou nielen maľovať a enkaustikovať obrázky, deti si vyskúšajú aj chemický pokus. „Zabatikujeme si fialové tričká a ochutnáme fialové občerstvenie,“ doplnila vedúca galérie.

V pondelok 19. júla sa deti vydajú po stopách tajomstiev Rimavskej Soboty. O dva dvi neskôr, v stredu, 21. júla, potom podniknú cestu okolo sveta za jeden deň. “Zavedie nás do blízkych, no i vzdialených krajín. Najskôr budeme spoznávať jednotlivé krajiny podľa tanečnej hry Tancovačka, potom sa „na Slovensku“ posilníme šmirkasom a dozvieme sa, pre ktorú krajinu je typická mandala, pyssla, fondue, či vejár,“ vysvetlila Garlatyová.

Všetky výrobky, ktoré deti v tvorivých dielňach vytvoria, si budú môcť odniesť domov. Lektorkami tvorivých dielní sú Eva Talianová a Naďa Miháľová. Hosťom a lektorom maliarskej dielne bude akademický maliar Štefan Balázs.

Počet účastníkov dielní bude limitovaný, preto sa možno vopred objednať v Mestskej galérii v Rimavskej Sobote. Tvorivé dielne vznikli s podporou Ministerstva kultúry Slovenskej republiky a konajú sa v rámci programu Kultúrneho leta Mestského kultúrneho strediska v Rimavskej Sobote.

Zdroj: Rimava.sk, Mestská galéria


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross