No active "ca-sidebar-197687" sidebar

V Rimavskej Sobote bude opäť celoštátna súťažná prehliadka divadiel pre deti

28. mája 2010 |  | |

Dom kultúry v Rimavskej Sobote bude v závere budúceho týždňa opäť dejiskom celoštátnej súťažnej prehliadky ochotníckeho divadla dospelých hrajúcich pre deti. Podujatie Divadlo a deti Rimavská Sobota 2010 začne vystúpením domáceho súboru Alterna vo štvrtok, 3. júna, potrvá do soboty, 5. júna.

Ako Rimava.sk informovala Regina Špitálová z prípravného výboru súťažnej prehliadky, na tohtoročnom 19. ročníku sa stretne  85 divadelníkov z Bratislavy, Senice, Prievidze, Púchova, Popradu, Kežmarku, Dolného Kubína a Rimavskej Soboty.

„Všetci sú víťazmi krajských súťaží“ povedal riaditeľ MsKS, člen trojčlennej poroty Ľubomír Šárik. Okrem neho bude divadelné predstavenia posudzovať Andrej Turčan a profesor Belo Felix.
„Dôležitou súčasťou festivalu, určenou všetkým účastníkom, je kritická reflexia divadelných predstavení, so zámerom skvalitniť prácu dospelých ochotníkov, poukázať na problémy s detským publikom a vzájomne si vymeniť skúsenosti“ dodal divadelný teoretik a dramaturg Ľubomír Šárik.

Víťazný kolektív postúpi na vrcholnú prehliadku slovenského ochotníckeho divadla, Scénickú žatvu do Martina. Detské publikum, ktoré je adresátom celej prehliadky, má možnosť vzhliadnuť  šesť divadelných predstavení a tri scénické miniatúry.

V piatok, 4. júna, sa o 17-tej hodine navyše na Hlavnom námestí predstavia profesionálni herci Divadla Bez Opony z Banskej Bystrice. „Uvedú bláznivé a zároveň poučné predstavenie spracované podľa rozprávky Červená Čiapočka pod názvom O vlkovi, ktorého rozboleli zuby,“ informovala Špitálová.

Vyhlasovateľom prehliadky a zároveň odborným garantom je Národné osvetové centrum z poverenia Ministerstva kultúry SR. Celé podujatie sa koná pod záštitou primátora mesta Rimavská Sobota s finančnou podporou Ministerstva kultúry SR. Organizátorom je už desiaty rok Mestské kultúrne stredisko Rimavská Sobota, ktoré prebralo prehliadku od mesta Čadca.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross