No active "ca-sidebar-197687" sidebar

V Tisovci sa uskutoční jubilejný ročník prehliadky speváckych zborov

10. decembra 2010 |  | 

Regionálna prehliadka speváckych zborov dospelých s názvom Daxnerov Tisovec sa tento rok uskutoční už po 30. krát.  Jubilejný ročník, na ktorom sa predstaví deväť speváckych zborov, sa bude konať v piatok, 17. decembra od 18.00 hod. v kinosále Mestského kultúrneho strediska v Tisovci. Podujatie organizuje Gemersko-malohontské osvetové stredisko (GMOS) v Rimavskej Sobote v spolupráci s mestom Tisovec. Rimava.sk informovala Jaroslava Chromeková z GMOS.

Ako uviedla, v programe sa predstavia spevácke zbory z regiónu Gemer – Malohont, Mužský spevokol Dr. Samuela Daxnera z Tisovca, Detský spevácky zbor Lykovienky z Tisovca, EGT Voice – spevácky zbor  Evanjelického  gymnázia z Tisovca, Spevácky zbor pri ZUŠ z Revúcej, Cirkevný spevokol Nádej pri ECAV z Revúcej, Spevácky zbor Rimava z Hnúšte, Spevácky zbor Bona fide z Rimavskej Soboty, Spevácky zbor Andante ZO Csemadok-u z Tornale. Hosťom tohto jubilejného ročníka bude spevácky zbor Máj mesta Žilina.

Tradične bude súčasťou podujatia aj predajná výstava výrobkov ľudových remeselníkov Vianočná nálada, ktorá začína o 17,00 hod vo vestibule pred kinosálou MsKS v Tisovci. Účastníci podujatia si môžu pozrieť či zakúpiť medovníky, vianočné ozdoby a rôzne výrobky s vianočnou tematikou.

„Regionálna prehliadka speváckych zborov dospelých Daxnerov Tisovec  ponúka krásny estetický zážitok a interpretáciu vianočných, sakrálnych, ľudových i moderných  skladieb. Každoročne dokáže priblížiť  atmosféru blížiacich sa Vianoc, času, keď sa stretávajú rodiny, priatelia, keď si sadáme k spoločnému stolu, aby sme si popriali vzájomnú úctu a lásku,“ uviedla Chromeková.

Zdroj: Rimava.sk, GMOS Rim. Sobota


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross