No active "ca-sidebar-197687" sidebar

MsKS: Rimavskosoboťanov dnes čaká Folklórny večer

20. mája 2011 |  | 

Domáce folklórne súbory ale aj sólisti, ľudové hudby a heligonkári sa už dnes predstavia v rimavskosobotskom Dome kultúry. Ako Rimava.sk informovala Jaroslava Jelchová z Gemersko-malohontského osvetového strediska, Folklórny večer sa uskutoční o 18.00 hod.

„V programe vystúpia folklórne súbory Rimavan a Háj z Rimavskej Soboty, detský folklórny súbor Lieskovček z Rimavskej Soboty, víťazi a víťazky okresného kola speváckej súťaže v interpretácii slovenskej ľudovej piesne Slávik Slovenska, sprevádzať na harmonike ich bude Janka Dobrocká,“ načrtla Jelchová časť programu. Ako dodala, zaspieva tiež Mirka Szunyaiová, zatancuje Lucka Zvarová, vystúpia ľudové hudby FS Rimavan pod vedením Miroslava Danihela a ľudová hudba FS Háj pod vedením Jozefa Jackuliaka. Michal Kyzek a František Poprovský zahrajú na heligónkach. Celým programom bude divákov sprevádzať Drahomíra Plichtová.

Súčasťou programu bude aj súťažná prehliadka choreografií folklórnych súborov. „Predstavia sa tiež sólisti tanečníci Andrej Sýkora a Soňa Moumani, ktorí budú tento rok reprezentovať náš región a kraj na celoslovenskej súťažnej prehliadke sólistov tanečníkov v ľudovom tanci,“ avizuje Jelchová.

Podujatie organizuje Gemersko-malohonstké osvetové stredisko (BBSK) a  Mestské kultúrne stredisko v Rimavskej Sobote.

Zdroj: Rimava.sk, GMOS


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross