No active "ca-sidebar-197687" sidebar

VIDEO: Na koncert s Robom Opatovským prišlo väčšinou ženské publikum

14. septembra 2020 |  | 

Na tretí koncert Sobotského jazztivalu prišlo na nádvorie Čierneho orla väčšinou nežnejšie publikum. V rodinnej atmosfére, ako ju nazval samotný líder koncertu Robo Opatovský, odzneli v pestrej ponuke viaceré staršie aj novšie skladby. Nechýbala jazzová improvizácia.

Článok pokračuje pod reklamou



Hosťami speváka a muzikanta, stálice Slovenskej hudobnej scény Roba Opatovského, bol skvelý bluesový gitarista Roman Mečiar a vynikajúci hráč na trúbku a akordeón Ondrej Juráši. Tí svojimi sólami neraz rozprúdili zábavu aj náročnejšieho jazzového či bluesového diváka. Zaznel aj populárny jazzový štandard Route 66. Zo skladieb ďalej nechýbala Natália, Keď muž miluje ženu, Tancuj, Prší, Bezhlavo ti verím, Jediná a mnohé iné.

Odznela aj krásna skladba Modlím sa hudbou, ktorou sa Robo vyznáva z lásky k hudbe. Skladba vznikla v čase koronakrízy, keď celý svet potrebuje liečivú silu hudby. Podľa jeho slov chcel pesničkou vzdať hold svojej láske – hudbe, ktorá ho sprevádza celý život, lieči a nabíja energiou. Venoval ju ľudom v prvej línii, bojovníkom s koronou, lekárom, záchranárom, sestričkám a všetkým obetavým ľudom, ktorí si zaslúžia úctu a rešpekt. Nechýbal ani najnovší singel Tajný recept.

https://www.facebook.com/Rimava.sk/videos/243232906982744/

Podľa organizátorov koncertu z Mestského kultúrneho strediska sa koncert niesol vo veľmi príjemnej atmosfére, ktorú sám Robo Opatovský nazval rodinnou. Koncert si prišlo pozrieť viac ako 70 divákov, aj napriek opatreniam voči šíreniu epidémie. Nechýbala dezinfekcia a rúška. "Myslím si, že všetci si koncert vychutnali a ďakujeme im za účasť aj dodržiavanie opatrení," uzavrela Regina Špitálová z MsKS.

Sobotský jazztival uzavrie koncertom mladý talentovaný jazzový gitarista Andreas Varady so svojou kapelou. Konať sa bude 25. septembra, rovnako na nádvorí Čierneho orla. Andreas je rodák z Rimavskej Soboty a svoju cestu za majstrovstvom v jazzovej gitare začal už v útlom veku. Ako 10 ročný sa s rodinou presťahoval do Írska a od tej chvíle sa začal jeho raketový vzostup vo svete jazzu. Súčasťou Andreasovej kapely, s ktorou sa na jazztivale predstaví, bude jeho otec „Bandi“ na base a mladší brat Adrian na bicích.

Tretí ročník Sobotského jazztivalu – festivalu kvalitnej hudby v Rimavskej Sobote organizuje Mestské kultúrne stredisko v spolupráci so SOŠOS. Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia, ktorý je hlavným partnerom podujatia.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross