No active "ca-sidebar-197687" sidebar

VIDEO: Prvý koncert Sobotského jazztivalu bol excelentný

Mladý talentovaný pár Kristína Mihaľová a Jakub Šedivý očarili rimavskosobotské publikum. Svojím vystúpením v piatok 17. júla otvorili 3. ročník Sobotského jazztivalu. Podľa viacerých divákov boli vynikajúci, neskutočne nadaní, bezprostrední a milí. „V Dekáči, kde sa koncert presunul kvôli nepriaznivému počasiu, vytvorili veľmi príjemnú atmosféru. Všetci sme si to užili, bola to veľmi dobrá voľba interpretov,“ povedala pre Rimava.sk Regina Špitálová z Mestského kultúrneho strediska, ktoré Sobotský jazztival organizuje.

Počas koncertu zazneli ich autorské skladby z úplne nového debutového albumu Sleeping with the lights on, ktorý vydali pod pseudonymami Kristin Lash & Jakob Grey. Pridali aj skladby Arethy Franklin, Allena Stonea, či Jamiroquai. „Môžeme sa len pridať ku krásnym reakciám na ich tvorbu. Boli sme druhým mestom po Žiline, kde si ich nový album vychutnali live na koncerte. Čaká ich ešte veľká hudobná budúcnosť.“ Okrem Bratislavských hudobných dní, ktoré budú otvárať svojím vystúpením, majú prisľúbenú účasť na viacerých európskych jazzových festivaloch – napríklad taliansky Fara Jazz Fest, Ascona Jazz Fest, Technopolis Jazz Fest v Aténach a ďalšie.

Článok pokračuje pod reklamou



V rámci Sobotského jazztivalu organizátori pripravili ešte tri koncerty pod holým nebom v príjemnej atmosfére nádvoria Čierny orol. „Medzi účinkujúcimi budú aj dvaja vynikajúci umelci z Rimavskej Soboty, ale aj známe tváre slovenskej hudobnej scény. Koncerty oslovia milovníkov jazzu, ale aj ľudovej hudby a popu,“ avizuje Špitálová.

Najbližší druhý koncert poteší všetkých folkloristov a tých, ktorí si radi vypočujú ľudovú hudbu, pretože 28. 8. o 20.00 hod. vystúpi kapela Dobrá muzika s programom „Kamaráti moji“. Medzi špičkovými hudobníkmi sa predstaví aj rodák z Rimavskej Soboty, violista Vojtech Botos, v hudobnom svete známy pod prezývkou „Bumbi“.

Tretím hosťom Sobotského jazztivalu bude známy spevák Robo Opatovský, ktorý si prizval na účinkovanie gitaristu Romana Mečiara a skvelého hráča na trúbku a akordeón Ondreja Jurášiho. Na koncerte, v piatok 11. septembra, odznejú jeho najväčšie hity v tak trochu jazzovo ladenej verzii.

Sobotský jazztival uzavrie svojím koncertom mladý talentovaný jazzový gitarista Andreas Varady so svojou kapelou. Andreas je rodák z Rimavskej Soboty a svoju cestu za majstrovstvom v jazzovej gitare začal už v útlom veku. Ako 10-ročný sa presťahoval so svojou rodinou do Írska a od tej chvíle sa začal jeho raketový vzostup vo svete jazzu. Súčasťou Andreasovej kapely, s ktorou sa na jazztivale predstaví, bude jeho otec „Bandi“ na base a mladší brat Adrian na bicích, čo je veľmi sympatický zjav.

Lístky na všetky koncerty sú už v predaji v MsKS ale aj online na www.kulturars.sk

Tretí ročník Sobotského jazztivalu – festivalu kvalitnej hudby v Rimavskej Sobote organizuje Mestské kultúrne stredisko v spolupráci so Strednou odbornou školou obchodu a služieb. Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia, ktorý je hlavným partnerom podujatia.

Zdroj: Rimava.sk, MsKS Rimavská Sobota


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross