No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Vo Fiľakove vystúpia folkórne súbory z Bosny a Hercegoviny, Grécka a Maďarska

26. júla 2022 | | |  | 

FIĽAKOVO - XXVI. Medzinárodný Novohradský Folklórny Festival sa vráti do starých koľají. Od zajtrajšieho dňa (27. 7.) do nedele (31. 7.) sa uskutoční vo viacerých mestách nášho regiónu, medzi inými aj vo Fiľakove.

"Hradný areál dňa 29. 7. od 17:30 bude patriť folklórnym súborom z Grécka (Laografiki Archeologiki Elassonas), z Bosny a Hercegoviny (Mladosť) a z Maďarska (Vidróczki Néptáncegyüttes)," informovala riaditeľka Mestského kultúrneho strediska (MsKS) Andrea Illés Kósik.

Článok pokračuje pod reklamou


Ďalej pokračovala s tým, že takmer trojhodinový folklórny program spestrí ľudová hudba Hruška, ktorá priblíži divákom hudobné tradície Hontu a domáca muzika File Banda.


PREČÍTAJTE SI NA NAŠOM PARTNERSKOM WEBE: Na folklórnom festivale v Novohrade vystúpia súbory z niekoľkých krajín sveta + PROGRAM


Folklórny súbor z Bosny a Hercegoviny. Zdroj: Andrea Illés Kósik/MsKS

"Účastníci budú mať možnosť ochutnať národné jedlá Grékov a Bosniakov. V rámci podujatia sa uskutoční Stretnutie bývalých tanečníkov FS Rakonca," doplnila.

Fiľakovský program festivalu je súčasťou XXXI. Palóckych dní, organizátorom je MsKS vo Fiľakove. Podujatie podporilo Mesto Fiľakovo, Fond na podporu kultúry národnostných menšín a Banskobystrický samosprávny kraj. Vstupné na podujatie sú 4 eurá a zľavnené vstupné pre študentov a dôchodcov sú 2 eurá.

Folklórny súbor z Grécka. Zdroj: Andrea Illés Kósik/MsKS

NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross