No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Vydarený piatkový večer v GAB - klube priniesol skvelú rockovú nádielku

19. decembra 2010 |  | |

Po minuloročnom úspešnom predvianočnom koncerte, ktorý pokrstil mládežnícky GAB klub, pokračovali „Rockové Vianoce“ svojim druhým ročníkom. V piatok večer sa v niekdajšej bábkovej sále rimavskosobotského Domu kultúry predstavili  trnavská kapela rockeri  The Downhill, domáci Attermead a šuranská metal screamová kapela The Paranoid.

Zostra a veľmi kvalitne začala formácia The Downhill, ktorá tento rok vyhrala súťaž amatérskych skupín Famat 2010, čím si vybojovala účasť na hlavnom stejdži festivale Topfest. Manažér kapely, ktorá hrá moderný klasický rock, Vlasťo Kovařík, koncert a atmosféru pochválil. „Ľudia boli super, kapele sa hralo výborne“, povedal pre Rimava.sk Kovařík „ je výborné, že v Rimavskej Sobote mesto mladým vytvorilo takýto priestor. V našom meste takéto príležitosti nemáme," pokračoval.

The Downhill boli naozaj dobre nazvučenou lahôdkou večera. Okrem skvelej skladby  Fever, ktorá je titulným soundtrackom k pripravovanému slovenskému sci-fi filmu NIARA, Trnavčania zabavili publikum  veľmi prepracovanými rockovými cover verziami od Michaela Jacksona - Beat it a odpálili napr. aj Lady Gaga - Poker Face. Že to spevák  Vlado Kucharovič (výborné vokály) vie aj s publikom, bolo zrejmé, lebo ho donútil,  aby to ešte s The Downhill potiahli tromi prídavkami. Trnavská kapela,  ktorá vystúpila ako prvá, bola naozaj TOP, čo potvrdil aj Laco Šári, líder rimavskosobotských Attermead, ktorý sa podieľal na playliste večera.

[audio:http://www.rimava.sk/voice/Fever.mp3] The Downhill - Fever / titulný soundtrac k pripravovanému slovenskému sci-fi filmu NIARA

Hneď po The Downhill vybehla na pódium spomínaná domáca kapela Attermead – hostiteľ večera. Attermead (rock-crossover ) si do Rimavskej Soboty pozval naozaj veľmi kvalitný sparring. Ich výhodou bolo Kucharovičom pripravené publikum, ktoré navyše kapelu a ich repertoár pozná. Attermead zahrali svoj dobrý štandard a okorenili večer tiež coverom od Bon Jovi - It´s my life. Po nich, spomedzi troch účinkujúcich, nastúpila snáď najznámejšia slovenská kapela The Paranoid. „Paranoici“ hrajúci metal screamo, už majú za sebou aj CD (Posledný nádych) a  boli výborným zakončovateľom Rockových Vianoc.

Všetky undergroundové kapely, ktoré v Rimavskej Sobote vystúpili, už za sebou „čo to" majú. The Downhill – spomínaný soundtrack a pripravené CD, Attermead vystúpili na Ružinej v rámci festivalu Joj Orange Music Summer a The Paranoid - najdlhšie hrajúca kapela už bodovala v roku 2008 - vyhrala slovenské finále medzinárodnej súťaže Blast:Beat, má za sebou celosvetové turné a mnohé festivaly.

Organizátorom rockového podujatia „Rockové Vianoce" bolo OZ Oxymoron a na playliste sa podieľala skupina Attermead na čele s Lacom Šárim a Mišom Kohútom. Projektová manažérka z Mestského kultúrneho strediska Regina Špitálová (koordinátor Mládežníckeho parlamentu) je rada, že GAB klub začína spĺňať svoj účel. „Mladí ľudia začínajú tento zrekonštruovaný priestor prostredníctvom úspešného projektu vnímať ako svoj. Bolo by skvelé, keby sa oň začali uchádzať aj iné žánre a mládežnícke aktivity“, uzavrela.


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross